Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik IDS-a i predsjednički kandidat te stranke Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu za jučerašnje izjave splitskoga gradonačelnika Željka Keruma ustvrdio da je riječ o 'rasizmu i nacizmu najgore vrste' te kako se taj problem 'ne može liječiti, nego ga treba odstraniti, odnosno sankcionirati bez zadrške'.


Željko Kerum jučer je u emisiji na jednoj javnoj televiziji, na pitanje novinara o mogućnosti ulaska srpskih trgovačkih lanaca u Hrvatsku, rekao kako nam Srbi i Crnogorci nisu nikada ništa dobrog donijeli i da onaj tko s njima ima posla ne prođe dobro. 'Kerum je protiv srbijanskih lanaca u Hrvatskoj, a Todorić i Pevec mogu poslovati u Srbiji', rekao je Kajin, dodajući kako je 'vrijeme da se otrijeznimo i počnemo kažnjavati takve poruke'.

Vezani članci Željko Kerum (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Totalni slom Kerumova poslovnog carstva: Još prije četiri godine utvrđen dug od 1,7 milijardi kuna Damir Kajin (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Kajin traži Miletićevu ostavku zbog stanja u Uljaniku: "Pula i Istra nisu spremni za ovaj socijalni udar"

'Da li rasist, pa i legalno izabran, može biti gradonačelnik?' upitao se Kajin. 'U Hrvatskoj može, ali ne bi smio', rekao je, dodajući da ćemo uskoro doznati je li u Hrvatskoj rasizam kažnjivo ponašanje postupanjem državnog odvjetništva. Po njegovim riječima, Hrvatska nije Kerum i zato je, kako je rekao, 'treba istrijanizirati, i to ne na korist Istrijana, već da se pomogne manjem dijelu Hrvatske da nauči živjeti tolerantno, bez ksenofobije, jer će nas nacionalizam inače uništiti'. 'Upravo zato ja idem u izbore, da mijenjamo Hrvatsku jer u ovakvoj Hrvatskoj za nikoga, osim bukača, neće biti sreće', poručio je IDS-ov predsjednički kandidat Damir Kajin. (Hina)