Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlila se Lika

Kadrovi snimljeni iz zraka: Pogledajte kako izgleda poplavljeni Kosinj

Poplava u Kosinju (Foto: Robert Labrović)
Poplava u Kosinju (Foto: Robert Labrović) Foto: Robert Labrovi?
U Kosinju se izlila rijeka Lika, a spektakularnu snimku poplavljenog kraja na Facebooku je objavila HGSS Stanica Gospić.

Pročitajte i ovo Marko Balen(Foto: Dnevnik.hr) - 4 Sava u Jasenovcu rekordnih 909 cm Teška noć u Kosinjskoj dolini: Razina vode i dalje raste, a gusti snijeg stvorio probleme na "putevima spasa" Slika nije dostupna Smanjuje se broj spasilačkih ekipa Neretva i Lika se smiruju, Sava raste

U četvrtak je u Kosinju održana sjednica Stožera civilne zaštite. Župan Darko Milinović zaključio je kako je ova poplava, na sreću, daleko od poplava koje su ovo područje pogodile prije nekoliko godina. "Nema ljudskih žrtava. Ako se dogodi porast razine vode, zbrinut ćemo 20-ak mještana u Opću bolnicu Gospić ili neke druge smještajne kapacitete", rekao je Milinović, piše Lika Online.

Predsjednik Stožera civilne zaštite općine Perušić Mihael Kurteš oprezni je optimist. "Razina vode opada dinamikom od oko 3 cm po satu. To je dobra vijest, ali prognoze vremena govore o novim oborinama već ovoga vikenda. Tako ćemo u nedjelju i ponedjeljak znati kakve mjere dalje poduzimati. Na Velebitu ima puno snijega koji se topi. U tom slučaju imamo za pomoć mještanima spremna još dva čamca", rekao je Kurteš. Pročelnik PUZS-a Gospić i član ovoga Stožera Joso Živković istaknuo je važnosti rada svih službi uključenih uz pomoć Kosinjanima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene