Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diskriminacija nedopuštena

Josipović osudio govor mržnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović upozorio je da se u posljednje vrijeme sve češće suočavamo s govorom mržnje te je tim povodom osudio svaki govor i aktivnost prema pojedincima ili grupama kojima ih se napada ili diskriminira na temelju njihove pripadnosti manjinskoj grupi prema bilo kojoj osnovi.

Pozivi na segregaciju i govor mržnje koji su se čuli u Gornjem Hrašćanu osobito su neprihvatljivi jer su bili upućeni prema djeci predškolske dobi koja su posebno ranjiva, kaže se u priopćenju. Predsjednik Josipović očekuje od svih državnih tijela da u okviru Ustava i zakona osiguraju jednakost svih građana i spriječe govor mržnje i svaku diskriminaciju i segregaciju.

>> Što je zajedničko Vladi i Ladu? Pitajte Josipovića!

Sva djeca u Republici Hrvatskoj moraju imati jednake mogućnosti, i nitko, posebno nijedno dijete, u Hrvatskoj ne smije biti diskriminiran na temelju svoje nacionalne, vjerske ili bilo koje druge pripadnosti. To je jedno od temeljnih ustavnih načela koji trebamo štititi svi, ponajprije sve državne institucije, zaključuje se u priopćenju. (Hina)

Pročitajte i ovo Spomen područje Dalj U Dalju Pjevao četničke pjesme i gazio hrvatsku zastavu: Određen mu istražni zatvor Ruski predsjednik Vladimir Putin obraća se naciji Govor o stanju nacije Putin uvjeren da NATO planira napasti Rusiju: "To može pokrenuti upotrebu nuklearnog oružja. Naše je spremno"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene