Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči Zagreb Pridea

Josipović: Od Zagreba danas očekujem tolerantnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović istaknuo je još jednom, uoči današnjeg Zagreb Pridea, da od Zagrepčana očekuje tolerantnost.

Josipović je to izjavio novinarima tijekom primanja građana na Pantovčaku na tzv. 'Kavi s predsjednikom', a osvrnuo se i na amandmane nekih članica EU-a oko zatvaranja posljednja četiri poglavlja između Hrvatske i EU-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nasilje nad demokracijom' Zagreb Pride: Zahtjev za referendumom je nepravedan i opasan Slika nije dostupna Konačna odluka 'Hrvatska ulazi u EU kao 28. članica'

Predsjednik je istaknuo kako smatra da ti amandmani neće utjecati na zatvaranje posljednjih poglavlja, a napomenuo je još jednom svoj sastanak s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom, koji je izrazio pohvale i čestitke Hrvatskoj te uvjerenje kako će će čelnici zemalja članica EU-a na svom summitu sljedeći tjedan donijeti odluku o završetku hrvatskih pregovora.

Na pitanje o tome da li je primio pismo rektora Zagrebačkog sveučilišta Alekse Bjeliša, Josipović je odgovorio kako ga nije dobio. Podsjetimo, Bjeliš je predsjedniku uputio pismo u kojem tvrdi da se na Sveučilište vrši politički pritisak.

Josipović je istaknuo kako ne bi trebao postojati takav pritisak i da je demokratsko pravo Sveučilišta sudjelovati u donošenju zakona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene