Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srdačna dobrodošlica

Barroso: Vratili ste Hrvatsku na mjesto koje joj pripada, u srce Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske komisije Jose manuel Barroso prvi je predstavnik Europske unije koji se obratio građanima Zagreba i Hrvatske i zaželio dobrodošlicu.

'Čestitam Hrvatska', prve su riječi kojima se građanima Zagreba i Hrvatske, na hrvatskom jeziku obratio predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, zaželjevši srdačnu dobrodošlicu u Europsku uniju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bio i na okruglom stolu Vujčić zvonjavom dao znak za početak trgovanja na Frankfurtskoj burzi Slika nije dostupna Što su izdvojili? Independent: 5 stvari koje EU nije znala o Hrvatskoj!

>> UŽIVO Zagreb pod policijskom 'opsadom': Delegacije stižu na proslavu, sletio i Tomislav Nikolić

'Dragi prijatelji, u povijesnoj smo noći. Ovo se dogodilo zahvaljujući vama, hrvatskom narodu. Vi ste željeli pridruživanje Europskoj uniji i vaš je naporan rad to omogućio', rekao je na početku svojeg obraćanja Barroso.

Velika promjena

Barroso je naglasio kako se trud Hrvatima isplatio i da Hrvatska dobro pripremljena ulazi u EU. 'Vratili ste Hrvatsku na mjesto koje joj pripada, u srce Europe', istaknuo je šef Europske komisije.

Barroso je istaknuo i kako se Hrvatska jako promijenila posljednjih desetljeća. 'Ona je potpuno demokratska zemlja u kojoj se poštuju temeljna prava i vladavina zakona. Zbog toga Hrvatska ima pravo na sve pogodnosti koje joj Europska unija može pružiti', naglasio je.

Početak jedne uspješnice

Barroso je dodao kako je završio jedan proces i počela jedna uspješnica. 'Izazovi današnjeg svijeta su ogromni. kao dio europske obitelji, međutim, Hrvatska pred njima ne stoji sama', rekao je.

Europska komisija Hrvatskoj će pomoći i kao članici, jednako kao i dok je bila kandidat za ulazak u EU, istaknuo je Barroso.

'Hrvatska je osim toga, primjer drugim zemljama u regiji. Poduzeli ste teške reforme i pružili ruku pomirenja. kao država članica Europske unije, jasno ste dali do znanja da ćete drugima pomoći da slijede isti put', rekao je Barroso.

'Dragi prijatelji, dobrodošli u Europsku uniju!', poručio je na kraju šef Europske komisije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene