Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na upit prepoznaje li se u izjavi ministra financija Ivana Šukera da su katastrofičari svi oni koji govore negativno o našoj gospodarskoj situaciji, predsjednik RH Ivo Josipović je u Splitu odgovorio niječno.


'Mislim da sam bio optimističan, ali pustimo sad je li tko katastrofičar ili nije - ima ih, svakakvih nas ima', kazao je Josipović. Dodao je kako u gospodarstvu ima primjera za koje se može reći da su 'zaista loše' vijesti, ali i primjera koji su 'sjajni'. Kao primjer 'sjajna' slučaja predsjednik je naveo tvrku 'Cemex-Beton' u Kaštel Sućurcu, koju je također danas posjetio. Rekao je da je to uspješna tvrtka na koju se treba ugledati.

Uredu nešto manje novca

Vezani članci Slika nije dostupna 'Štednja, rezanje troškova, konsolidacija...To su floskule' Slika nije dostupna Pomozite Šukeru, kreirajte proračun!

Na novinarsku ocjenu da će njegov ured po predloženu proračunu za 2011. dobiti više novca nego ove godine, Josipović je kazao kako to nije točno, jer će ured dobiti 'nešto manje novca'. 'Riječ je o tome da su neki troškovi zrakoplova, koji su u prošlom proračunu bili na drugom mjestu, u jednoj od agencija, sada prebačeni na ured pa se čini kao da je to povećanje, ali kad se pogleda ukupno, to je maleno smanjenje', objasnio je.

>> Šuker: Katastrofičari, ostavite građane na miru!

Na upit kako komentira vladin prijedlog da se iduće godine mirovine neće korigirati, Josipović je kratko kazao kako je to 'stvar proračuna i odluke Hrvatskog sabora'. (Hina)