Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek izrazili su u četvrtak u Bruxellesu uvjerenje da će Hrvatska vrlo brzo postati članica Europske unije, ističući da preostali posao na reformama nije samo radi članstva, nego i radi hrvatskih građana.


'Činjenica da su hrvatski pristupni pregovori sada u završnoj fazi bila je u središtu našeg sastanka. Svjesni smo uvjeta koje moramo ispuniti. Imamo snažnu motivaciju u vladi, među oporbenim strankama, u parlamentu. Sve važne političke snage u Hrvatskoj doista su ujedinjene u vezi s članstvom u EU-u. Ja sam vrlo optimističan i nadam se da će Hrvatska biti vrlo skoro članica EU-a', rekao je predsjednik Josipović nakon razgovora s predsjednikom Europskog parlamenta Jerzyem Buzekom. 'Mi smo sigurni u to', uzvratio je Buzek na Josipovićevu izjavu.

Vezani članci Poplave napravile veliku štetu u Njemačkoj i Belgiji - 3 Broj poginulih u poplavama u Njemačkoj i Belgiji narastao na 168 Posljedice poplava u Erfstadtu kod Kölna Zastrašujuće fotografije nakon poplava u Njemačkoj obilaze svijet: Područje oko Kölna doslovno progutala bujica

Predsjednik Ivo Josipović doputovao je u četvrtak popodne u Bruxelles, svoje prvo inozemno odredište otkako je preuzeo predsjedničku dužnost, a prvi susret imao je s predsjednikom Europskog parlamenta Jerzyem Buzekom. U petak su predviđeni sastanci s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem i predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom. (Hina)