Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik u Bruxellesu

Josipović i Buzek uvjereni u brz ulazak RH u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek izrazili su u četvrtak u Bruxellesu uvjerenje da će Hrvatska vrlo brzo postati članica Europske unije, ističući da preostali posao na reformama nije samo radi članstva, nego i radi hrvatskih građana.

'Činjenica da su hrvatski pristupni pregovori sada u završnoj fazi bila je u središtu našeg sastanka. Svjesni smo uvjeta koje moramo ispuniti. Imamo snažnu motivaciju u vladi, među oporbenim strankama, u parlamentu. Sve važne političke snage u Hrvatskoj doista su ujedinjene u vezi s članstvom u EU-u. Ja sam vrlo optimističan i nadam se da će Hrvatska biti vrlo skoro članica EU-a', rekao je predsjednik Josipović nakon razgovora s predsjednikom Europskog parlamenta Jerzyem Buzekom. 'Mi smo sigurni u to', uzvratio je Buzek na Josipovićevu izjavu.

Pročitajte i ovo Nicole de Moor Ljudska prava Tražitelji azila dobili slučaj na sudu: Državnoj tajnici zaplijenjen zamrzivač i aparat za kavu Kokain, ilustracija Obavještena i hrvatska policija U velikoj zapljeni kokaina u Belgiji uhićen i Zagrepčanin: Diplomirani ekonomist uhvaćen s 2,7 tona droge

Predsjednik Ivo Josipović doputovao je u četvrtak popodne u Bruxelles, svoje prvo inozemno odredište otkako je preuzeo predsjedničku dužnost, a prvi susret imao je s predsjednikom Europskog parlamenta Jerzyem Buzekom. U petak su predviđeni sastanci s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem i predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene