Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kao što je i obećao, predsjednik Ivo Josipović dane odmora provodi u Baškoj Vodi, u kući svojih roditelja.


Ljetovanje će kratko trajati, većinu vremena predsjednik će, kaže, provesti na kavama, a bit će vremena i za plažu. Predsjedniku Josipoviću se bez problema prilazilo na Rivi u Baškoj Vodi, bilo je mnogo bilo onih koji su mu htjeli stisnuti ruku. Da ne znamo, malo tko bi pomislio da ovdje kavu pije predsjednik države. Osiguranje neprimjetno, a atmosfera ležerna. 'Kako nema ureda i bolje da nema ureda, onda zapravo se nalazim s prijateljima i sa kolegama, pa evo malo uz kavu tu na rivi, ćakulamo kako bi rekli Dalmatinci,' rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Dogovoreno je ovih dana mnogo kava, osim s prijateljima i s lokalnim čelnicima iz cijelog makarskog područja. A ostatak vremena predsjednik će se odmarati u roditeljskoj kući. 'Par dana malo kod mojih roditelja gore u kući i evo pogledati malo neki film, pročitati neku knjigu. Svratit ću barem jednom do plaže i ono što je tradicija već, na partiju boćanja u Šošiće,' rekao je Josipović. U tom dalmatinskom mjestu trenutačno boravi više od 10.000 turista, a plaže su prepune. A Baškovođanima je drago što je za odmor Josipović, umjesto predsjedničkih rezidencija, izabrao ovo mjesto. 'Iznenađeni smo da je pristao da ljetuje ovdje jer ipak je dosta turista tako da ne znam da li će mu odmor bit baš onakav kakav želi,' rekli su.

Vezani članci Stanovnici Dankoveca po vodu idu do hidranta Udaljeni desetak kilometara od centra Zagreba, a još uvijek nemaju vodu: "Nikog apsolutno ne zanima kako mi tu živimo" Tihomir Blagus, muškarac koji je otvorio branu tijekom poplava Heroj koji je spasio zagrebačko Trnje od poplave dobio poziv na prekršajni sud: ''To mi je psihički pritisak. Ne znamo još što će biti s kaznenom prijavom"

>> Predsjednikova majka: On se malo kupa, a puno radi

No predsjednik vjeruje da će se odmoriti, a vjerojatno i od polemike koja se ovih dana zakuhala, s Vladimirom Gredeljom zbog slučaja Matvejević. 'Ja sam mislio da su svi popravljivi, da svatko može postati bolji gospodin. Gredelj je, znamo imao jednu tužnu ulogu devastacije našeg pravosuđa i sad se našao djeliti lekcije o pravosuđu, mislim da to nije primjereno,' dodao je Josipović.

Iz Baške Vode, Josipović će na proslavu Dana domovinske zahvalnosti u Knin. 'To je veliki datum hrvatske povijesti, ja očekujem da bude što više ljudi na proslavi u Kninu. To je dan i trenutak kada se šalju dobre poruke. Prvo poruke zahvalnosti hrvatskim braniteljima, posebno onima koji su stradali u domovinskom ratu, ali i poruke vezane za budućnost.' Odmor u roditeljskom domu za predsjednika neće dugo trajati. U nedjelju će u Sinj na Alku, a nakon toga, povratak u Zagreb.