Nije sporno da je Josipa Rimac isključena iz HDZ-a, ali pojavila se dvojba je li isključenje sama tražila ili je izbačena na inicijativu županijske organizacije.


Je li HDZ izbacio Josipu Rimac ili je ona sama zatražila brisanje iz stranke, čini se da nije potpuno jasno ni stranačkom vrhu. 

Vezani članci Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Bačić o povjerenstvu za istraživanje rada DORH-a: ''Vidjet ćemo je li oporba jedinstvena'' Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Niz reakcija nakon odluke Ustavnog suda - SDP oštro kritizira, a HDZ-ov Branko Bačić poručuje: "Zadovoljni smo odlukom, mislim da smo pravilno postupili"

Ako je suditi prema riječima Branka Bačića, predsjednika HDZ-ova zastupničkog kluba, dvojbe nema - Rimac je izbačena. No Tomo Medved, zamjenik predsjednika HDZ-a, misli da je ispis sama zatražila. 

"Sinoć kad je izašla iz zatvora, prvi put sam čuo da je sama zatražila brisanje iz članstva. Ja takav dokument nisam vidio", rekao je Bačić novinarima. 

Prema njegovim riječima, o njezinu izbacivanju odlučivao je županijski Sud časti temeljem odluke županijskog odbora HDZ-a, a odluka o isključenju donesena je jednoglasno. Za njezino pismo, kaže, ne zna. 

No pisma se, čini se, sjeća Tomo Medved, što je potvrdio prilikom ulaska u Vladu. Novinari su ga upitali je li Rimac sama zatražila ispis iz HDZ-a. "Koliko se sjećam, jest", rekao je Medved. 

Rimac je o tom pismu progovorila u utorak nakon izlaska iz pritvora u Remetincu, kada je rekla da je zatražila razrješenje i u Ministarstvu uprave, gdje je bila državna tajnica, ali i isključenje iz HDZ-a, čija je članica bila 24 godine.

"Mislim da je to bila moja obveza i dužnost. Shvaćam i razumijem postupke stranke jer to nije jedino isključenje iz stranke svih ovih godina", rekla je Rimac.