Nakon što je mostov ministar Ivan Kovačić zatražio ispriku od Josipa Đakića, saborskog zastupnika HDZ-a uz prijetnju ostavkom u Vladi, Đakić je poručio za Dnevnik Nove TV da ostaje kod onog što je rekao.


Ministar uprave i potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić zaprijetio je u subotu da će podnijeti ostavku na dužnosti u Vladi zato što je Đakić kazao kako je imenovanje Višnje Tafre i Vesne Nađ suradnicama Kovačića u Ministarstvu uprave "podla odluka".

Podsjetimo, u petak je u prilogu Ivane Pezo Moskaljov u Dnevniku Nove TV objavljeno da su Višnja Tafra i Vesna Nađ imenovane u Kovačićevo ministarstvo što je uzrokovalo buru u redovima HDZ-a. Đakić je tada kazao za Tafru i Nađ "da su bile teret ministarstvima i načinile ogromne štete i braniteljima i vojnicima".

"Možda oni aludiraju da će u skorije vrijeme s SDP-om napraviti koaliciju. Nisam siguran u to, ali ne znam čemu takva podla odluka", kaže Đakić.

Josip Đakić je danas, na pitaje hoće li se ispričati ministru Kovačiću, poručio za Dnevnik Nove TV kako iza svoje izjave od petka i dalje stoji. 

Savjetnik ministra Kovačića, Ivica Relković, kazao je pak da "ako se premijer Plenković ne bude očitovao u korist potpredsjednika vlade i ministra uprave, Kovačić će podnijeti ostavku na te funkcije".

"Riječ je o odluci da se gospođu Tafru imenuje za glavnu tajnicu. Riječ je bila o javnom natječaju i ne samo da je ona bila najbolja nego je to bila i Vladina odluka. Dakle, 14 ministara HDZ-a je donijelo tu odluku zajedno sa četiri ministra Mosta. S druge strane, za gospođu Nađ za prebacivanje iz Ministarstva branitelja u Ministarstvo uprave tjednima je molio HDZ-ov ministar branitelja Tomo Medved jer mu se tamo nije uklapala u shemu. I kad učinite uslugu svom partneru, onda vas njegov zastupnik uz podsmjeh nazove podlacem, odnosno kaže da ste donijeli podle odluke", čudio se i pojašnjavao Relković.

Uz očitovanje premijera i ispriku Đakića očekuju, kazao je Relković, i očitovanje ministra Medveda jer je, tvrdi, on sam takvu odluku tražio.

"I drugi visoki dužnosnici HDZ-a znali su da će doći do ovih imenovanja i svi su pristali, pa neka to sada protumače javno", poručio je Relković.  (Hina/N.C.)