Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama kod Splita

Spasio je iz hladne rijeke pune virova: "Djevojčica je već problijedjela, tonula je, uhvatio sam je za kosu i izvukao"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak poslijepodne u rječici Ruda na predjelu Gaz u Splitsko-dalmatinskoj županiji jedna se djevojčica skoro utopila. Život joj je spasio 37-godišnjak koji je skočio u hladnu rijeku prepunu virova.

37-godišnji Josip Crljen spasio je djevojčicu iz rijeke. Opisao je što se događalo: "Dotrčao je jedan mali do nas i vikao: 'Neka mala je upala u vodu!' Odmah sam potrčao do rijeke, a kada sam vidio djevojčicu, samo mi je prošlo kroz glavu kako se tu nekoliko djece već utopilo i skočio sam. Već je bila problijedjela, tonula je, uhvatio sam je za kosu i izvukao."

Život je djevojčici spasio u ponedjeljak popodne iz rječice Rude na predjelu Gaz, piše Dalmatinski portal. Crljen je kazao da je skočio u hladnu nabujalu rijeku u odjeći. Dodaje da su na tom mjestu virovi i nije lako ni odraslima tu plivati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Udaljila se iz kuće Tragičan kraj potrage: Dvogodišnja Melissa pronađena mrtva na dnu rijeke Ilustracija Opasna ruta Nova tragedija u Sredozemlju: More je progutalo više od 60 ljudi, među njima je bilo i djece

"Bilo je slavlje, tu je bilo sigurno 150 ljudi, a nitko se nije usudio skočiti, meni je to nevjerojatno. Ja sam se tu znao kupati ispod mosta, znam kako se ponašati u virovima, treba se opustiti jer što se više opireš, to te više povlači", objasnio je Crljen.

Prvo je, kazao je, djevojčicu od nekih 12 ili 13 godina gurnuo do obale. "Ona nije znala plivati, a nakon što su nju izvukli, formirali su rukama niz da izvuku i mene. Djevojčica je bila sva bijela, polumrtva, davali su joj umjetno disanje. Srećom, tu su bile dvije doktorice i hvala Bogu da je mala u redu!" ispričao je Crljen.

Aktualno Nove komplikacije za Uljanik: Belgijski brodovlasnik odustao od završetka gradnje u pulskom brodogradilištu +0 Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Nove komplikacije za Uljanik: Belgijski brodovlasnik odustao od završetka gradnje u pulskom brodogradilištu 1/1 >>

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene