Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trpi više strana

Sve je stalo, građani ogorčeni zbog štrajka na sudovima: "Sad ću Plenkoviću napisati da mi plati putne troškove"

Aktualno Galerija Nastavak štrajka sudova - 1 Nastavak štrajka sudova - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nastavak štrajka sudova - 2 Nastavak štrajka sudova - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nastavak štrajka sudova - 3 Nastavak štrajka sudova - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nastavak štrajka sudova - 4 Galerija 1/4 >>
Zbog štrajka na sudovima stanje je neodrživo. Trpi turizam, poduzetnici, ali i svi ostali građani kojima su usluge pravosudnih institucija nedostupne. Uz sve to vlada kaos jer se ne zna ni - održavaju li se ročišta ni koji sudovi što rade.

Iako je štrajk, Vera i Đorđo došli su na sud jer se nitko nije javljao na telefon, a rasprava je bila zakazana. 

"Ja sam jedva, jedva dobila slobodno, sad ću Plenkoviću napisati na mail da mi plati putne troškove jer sam dolazila i nisam radila taj dan", rekla je Vera iz Ivanca.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Prepucavanja državnog vrha Rat priopćenjima: Stigla i reakcija Vlade - "Predsjednik Milanović iznosi lažne teze, a jednu stvar prešućuje"

Đorđo je pak rekao da ih nitko nije obavijestio da rasprave ipak neće biti. "Vidjeli smo na televiziji da se štrajka, al mi smo mislili..."

Pročitajte i ovo Dalija Orešković u Saboru Reakcija na napade VIDEO Orešković razbjesnili komentari HDZ-ovaca u Saboru: "Proganjat ću vas jednog po jednog, bando prokleta!"

Situacija je dramatična, zbog štrajka ispašta i gospodarstvo.

"Samo na ZK odjelu ima zaprimljeno preko 2500 predmeta i to i dalje stoji. Na Općinskom sudu u Rijeci preko pet tisuća predmeta stoji na E-komunikaciji i jedno 500-ak predmeta koji su predani putem web servisa i odgođeno je preko 2200 ročišta od 3000 kojih je zakazano", objasnila je sindikalna povjerenica iz Općinskog suda u Rijeci Barbara Beni.

Koji su odgovori iz ministarstva, vidi li Vlada svoju odgovornost i što na to kažu iz sindikata - više pogledajte u priloženom videu priloga reporterke Dnevnika Nove TV Josipe Krajinović.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene