Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na napade

VIDEO Orešković razbjesnili komentari HDZ-ovaca u Saboru: "Proganjat ću vas jednog po jednog, bando prokleta!"

Dalija Orešković u Saboru
Dalija Orešković u Saboru Foto: DNEVNIK.hr
Društvenim mrežama širi se isječak govora Dalije Orešković u Saboru na kojem je izgubila živce nakon brojnih napada iz redova HDZ-a.

Brojni napadi i opaske o tome tko je branio o obranio Hrvatsku, razbjesnili su Daliju Orešković u četvrtak u Saboru. Odgovorila je i na kritike, većinom desnih, zastupnika prema kojima oni koji ukazuju na nepravilnosti u radu vladajuće stranke mrze sve što je hrvatsko.

Njezini govori nisu prošli bez kritika. Orešković im je odgovorila: "U ovakvoj situaciji kad državu potresa ovako velika korupcijska afera koja stvarno predstavlja dokaz da imamo mafiju na vlasti, vi ćete raditi točno - što? Slati poruke da institucije rade svoj posao".

Upitala je koje institucije i gdje su DORH i USKOK u kojemu, kako je navela, imamo tridesetak pravosudnih djelatnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija afera HEP DORH zatražio podatke o trgovanju viškovima plina u Hrvatskoj

"Recite mi s kojim to resursima, s kojom to snagom će oni sada udariti na Andreja Plenkovića i reći, 'evo, činjenica je da je on potpisnik ključnih uredbi o plinskom poslovanju njega čini glavnom metom i jednim od glavnih osumnjičenika?'", navela je Orešković.

"Spomenite mi još jednom da mrzim sve hrvatsko i, časna riječ, proganjat ću vas jednog po jednog i u sabornici i izvan nje nakon ovog mandata! I vi ćete meni danas govoriti o domoljublju? E, pa nećete! I ponovit ću ono što sam rekla za ovom saborskom govornicom dok me štiti saborski imunitet zbog svega što ste u Hrvatskoj napravili u proteklih 30 godina. Još jednom vam poručujem - bando prokleta!", kazala je Orešković.

Isječak njezina govora vrlo brzo je postao viralan i proširio se društvenim mrežama.

Prije toga je Orešković govorila o "pljački počinjenoj od strane hrvatskih vlasti nakon rata".

"U ime svih branitelja koji nisu privilegirani povlaštenim državnim kreditima, subvencijama, političkim pozicijama i stranačkim iskaznicama, onih kojima smeta korupcija koja je uništila snove o pravednoj i pravnoj državi i čije se sudbine mogu poistovjetiti s pričom iz ovog govora, još jednom onoj drugoj strani sabornice i politike poručujem - bando prokleta!", kazala je Orešković.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ujedinjeni u zahtjevu Oporba traži izvanrednu sjednicu Sabora: "Plenković se ponaša kao faraon, svu vlast u državi želi za sebe"

"Svima koji danas nakon burnog početka rasprave o proširenju prava branitelja uporno okreću naopako smisao svega što sam uvodno izgovorila, nazivajući me bolesnom i sotonom, poručujem da ja nisam protiv branitelja, naprotiv, ja sam na njihovoj strani", poručila je i dodala da bi i oni, zbog onoga za što se bori u politici, trebali biti na njezinoj.

"Korupcija koja pustoši Hrvatsku nije vrijedna žrtve pravih branitelja i razlike između njih i HDZ-ovih profitera", dodala je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene