Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U nedjelju prva svijeća

Još uvijek niste kupili adventski vijenac? Evo kako se kreću cijene!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi znak blagdanskog ozračja u mnogim obiteljima u Hrvatskoj su adventski vjenčići. Prva svijeća na vijencu pali se u nedjelju, a bogatu ponudu nude prodavači i cvjećari. Cijene idu i do nekoliko stotina kuna, pa je najpovoljnije kad ih izradimo sami.

Kupnjom adventskih vjenčića kreće božićna groznica. 'Svake godine samo malo drugačija boja. Ove godine plavo, prošle godine na crveno i to je to', kazala je jedna Zagrepčanka.

No, pri odabiru se vodi računa i o cijeni. 'Gledamo cijenu, gledamo što nam je lijepo i što odgovara uz prostor. Svake je godine sve skuplje', kazala je Mirjam.

Pročitajte i ovo Žive jaslice na Opatovini adventsko vrijeme Žive jaslice na novoj lokaciji: "Možete očekivati jednu posebnu, autentičnu stvar" Slika nije dostupna U sklopu radionice Kreativan susret roditelja i djece: Izrađivali adventske vijence!

Prodavači na tržnicama tvrde suprotno. Sve se manje izdvaja za božićne vijence, iako, kažu, nikad nisu bili povoljniji. 'Imate od 20, 30 do 50 kuna', kazala je jedna prodavačica na placu.

Kreativan susret roditelja i djece: Izrađivali adventske vijence!

Cvjećari i aranžeri prate trendove - koji se mijenjaju kroz godine. 'Dosta je popularan neki vintage, ali mijena se. Vidiš i po slikama kad je nešto staro i demode', kazala je Mirela Lela, vlasnica salona cvijeća.

Raskošni vijenci za one nešto dubljeg džepa penju se do nekoliko stotina kuna. 'Uglavnom su od 300 kuna, pa nadalje. Pravi mora biti barem 600 kuna', kazala je Lela.

Najpovoljnije je, iapk, uzeti stvar u svoje ruke. Uz malo mašte i borov vijenac od 20-ak kuna te nekoliko božićnih ukrasa i sami možete napraviti svoj adventski vjenčić i pritom proći jeftinije.

Prva adventska svijeća pali se u nedjelju. Dovoljno je to vremena za kupnju ili izradu svog adventskog vijenca.


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene