Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Sabora je stigla još jedna potvrda da su zastupnici u mnogočemu povlašteniji od građana.


Privilegije imaju i kada je bolest u pitanju. Naime, oni se mogu ne pojaviti na poslu, biti bolesni, a primati i plaću i ostale naknade. U tri godine mandata aktualnog Sabora svega tri zastupnika prijavila su bolovanje. Odgovor je to saborskih službi na naš upit. U razgovoru sa zastupnicima došli smo do apsurdnog zaključka. Oni zakon tumače kako im odgovara, neki tvrde da ne moraju prijavljivati bolovanja, a drugi pak da moraju. A gotovo svi osim tri iznimke to ne čine.

Vezani članci Slika nije dostupna Burić 'prijetio' Jarnjaku: Evo vam žuti, a za izbore ćete dobiti crveni karton! Slika nije dostupna Hebrang: Mladež je volontirala iz srca, prijavio bih da sam znao za nešto drugo

>> Ronko najavio tužbu protiv Sesara: 'Ovo je napad na moju čast'

'Mi ne bi smjeli imati veća prava od drugih, kad smo bolesni moramo opravdati da nas nema zbog bolesti, u bolesti ne smije biti jednakijih', rekao je saborski zastupnik HDZ-a Andrija Hebrang.

SDP-ovac Josip Leko tumači stvar drugačije. 'Saborski zastupnik nema obvezu evidencije na poslu pa nije u obvezi prijavljivati bolest. Bio sam bolestan i to nisam prijavljivao, bilo da sam ležao od gripe ili nešto drugo', kaže Leko.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju