Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne moraju primjenjivati bolovanje

Još jednom potvrđeno: Saborski zastupnici povlašteniji od građana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Sabora je stigla još jedna potvrda da su zastupnici u mnogočemu povlašteniji od građana.

Privilegije imaju i kada je bolest u pitanju. Naime, oni se mogu ne pojaviti na poslu, biti bolesni, a primati i plaću i ostale naknade. U tri godine mandata aktualnog Sabora svega tri zastupnika prijavila su bolovanje. Odgovor je to saborskih službi na naš upit. U razgovoru sa zastupnicima došli smo do apsurdnog zaključka. Oni zakon tumače kako im odgovara, neki tvrde da ne moraju prijavljivati bolovanja, a drugi pak da moraju. A gotovo svi osim tri iznimke to ne čine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet ga izbacili Burić 'prijetio' Jarnjaku: Evo vam žuti, a za izbore ćete dobiti crveni karton! Slika nije dostupna HDZ odbacuje optužbe Hebrang: Mladež je volontirala iz srca, prijavio bih da sam znao za nešto drugo

>> Ronko najavio tužbu protiv Sesara: 'Ovo je napad na moju čast'

'Mi ne bi smjeli imati veća prava od drugih, kad smo bolesni moramo opravdati da nas nema zbog bolesti, u bolesti ne smije biti jednakijih', rekao je saborski zastupnik HDZ-a Andrija Hebrang.

SDP-ovac Josip Leko tumači stvar drugačije. 'Saborski zastupnik nema obvezu evidencije na poslu pa nije u obvezi prijavljivati bolest. Bio sam bolestan i to nisam prijavljivao, bilo da sam ležao od gripe ili nešto drugo', kaže Leko.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene