Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet ga izbacili

Burić 'prijetio' Jarnjaku: Evo vam žuti, a za izbore ćete dobiti crveni karton!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDSSB-ov Dinko Burić opet je napao HDZ-ovu vlast, a Ivanu Jarnjaku je dao žuti karton. Ubrzo je izbačen iz Sabornice.

Svoje podugačko razlaganje Burić je započeo s podsjećanjem što su sve branitelji napravili za Hrvatsku te da je donošenje novog zakona samo predozborni trik.  'Moramo biti svjesni da je predlagatelj zakona Vlada HDZ-a, ista ona koja godinama nemilsodrdno locira, identificira, uhićuje, u zatvore transferira, i presuđuje upravo hrvatskim braniteljima', kazao je Burić. Ivan Jarnjak ga je odmah prekinuo i podsjetio kako je u Hrvatskoj trodioba vlasti koja se mora poštivati.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca

'Ne ometajte me u mojoj dužnosti', kazao mu je Burić i nastavio. No, njegovo vrijeme je prošlo i Jarnjak ga je pokušao prekinuti, no bezuspješno, Burić se okrenuo i pokazao Jarnjaku žuto karton. 'Na izborima vas čeka crveni', dodao je. 'To je tipično za vas. Ja sudim, ja tužim i ja vješam', odgovorio je Jarnjak tjerajući ga iz Sabornice. 'Dobit ćete vi još jedan crveni', proročanski je zaključio Burić na odlasku.

Đakić o jednakosti

Buru u Sabornici izazvao je HDZ-ov Josip Đakić konstatacijom kako u Hrvatskoj nismo svi jednaki.'Kad sam govorio o tome kako nismo svi jednaki, ponovit ću još jednom, zasigurno kao braniteljska populacija jednaki smo pred Ustavom i zakonom, ali nismo jednaki po učešću u Domovinskom ratu i nismo svi jednako branili Hrvatsku niti smo ju takvu željeli', kazao je predsjednik Hvidre.

Predsjednik HDZ-ovog Kluba zastupnika Andrija Hebrang jutros je u Saboru pozvao zastupnike da glasuju za donošenje Ustavnog zakona o izmjenama i dopunama Ustava RH, kojim bi se prava hrvatskih branitelja ubuduće regulirala ustavnim zakonom, jer je glas za branitelje, kako je poručio, glas za Hrvatsku. Nakon 20-minutne stanke, koju je zatražio u ime HDZ-a, Hebrang je sa saborske govornice odbacio oporbene prigovore da vlada predloženu promjenu Ustava traži kao predizborni trik, naglasivši da su uzdizanje Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji na ustavnu razinu tražili upravo branitelji, a ne stranke ni vlada.

'Otpadaju prigovori da se radi o pridizbornom triku jer to nije tražila ni jedna stranka, to nije tražila vlada, već sami branitelji, u teškom trenutku za njih prije dva mjeseca kada su se osjećali poniženima', rekao je Hebrang.

Naglasio je kako je riječ o simboličnom činu kakvim sve države u svijetu pokazuju kako na najvišoj razini cijene doprinos svojih branitelja, vojnika, za slobodu i neovisnost.
'Branitelji ne traže milost, nego čast i dostojanstvo i naša je politička dužnost da im tome udovoljimo', poručio je.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene