Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jeza u Pounjskim selima na državnoj cesti Dvor - Hrvatska Kostajnica! Vukovi kolju ovce i ulaze u dvorišta.


Budući da su zaštićeni namnožili su se, a lovačka društva smiju ubiti jednog vuka na godinu. Instuticije ne reagiraju, a mještani se boje za djecu.

Vezani članci Ilustracija Sumnja se na terorizam: Nožem napao osmero ljudi na jugu Švedske, dvoje teško ozlijeđeno Zračni napadi u Siriji, ilustracija Amerikanci bombardirali bazu proiranske milicije u Siriji

Kad se iz šume zatrči u selo, srećom, prvo naleti na ovce. 'Ja tamo, bijeli se ovca, valjda se ojanjila ovca, bila je jaka zima, ujutro, sigurno je janje krepalo mislila sam u sebi, a kad tamo ovca zaklana i ispalo sve iz nje', rekla nam je mještanka Ljuba.

>> Strah u Begovom Razdolju: Medvjedi i vukovi prilaze kućama

Prošao je kroz strujni krug, a spriječio ga nije ni elektročuvar. Iako ga je struja vjerojatno i stresla vuk je žicu pokidao i skočio unutra. Istu priču slušali smo i u susjednom selu. 'Ja sam ustao, ovca gore leži jer je krepala i onda sam zvao veterinara koji je rekao da je krivac vuk', ispričao nam je Ivo. Tamo je pak vuk skakao u vis i to preko žice visoke metar i 20 centimetara.

Stanovnici su u strahu za djecu koji na putu do škole moraju pješačiti 15-ak minuta do autobusa. A ovce su toliko isprepadane da su i one pobjegle kroz struju. Preko granice, u BiH, drugačije rješavaju slične probleme. Jedan mještanin pokazao nam je fotografiju ubijenog vuka kojeg su stavili na poklopac motora automobila da bi uslikali 'trofej'.