Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U potrazi za hranom

Strah u Begovom Razdolju: Medvjedi i vukovi prilaze kućama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Begovog Razdolja žive u strahu - prijete im medvjedi i vukovi. Zbog nedostatka hrane divlje životinje sve im češće dolaze u mjesto. I danju i noću.

Medvjedi, vukovi i medvjedice s mladuncima česti su gosti Begovog Razdolja. U potrazi za hranom dolaze na terase, šetaju cestama te ulaze u staje.

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

Interventni odstrel opasnih životinja, koje bi za nekoga mogle biti pogubne, može odobriti jedino ministar Božidar Pankretić, koji je trenutačno na godišnjem odmoru. 'Ako je ministar sada na godišnjem odmoru, nakon što dođe s godišnjeg odmora', rekao je rukovoditelj Odjela za lovstvo Delnice, Dario Majnarić.

Mještani su ogorčeni i od nadležnih institucija zahtijevaju hitno rješenje problema. 'Problem je sve veći i veći, medvjeda je sve više i više. Dolaze u selo, šetaju se po cesti, je li to 11 ujutro, podne, 9 navečer, oni šetaju po cestama', požalio se jedan mještanin. 'Evo napali su nam krave. Što će se dogoditi danas sutra kad napadnu čovjeka? Kad dođu do nekog djeteta? Što će se dogoditi, tko će onda za to biti odgovoran?'

'Nije me strah, ja volim vidjeti medvjede, ali na solidnoj udaljenosti', rekla je mještanka Anica Štimac.

Životinje za sad srećom ne napadaju ljude. Strah je zavladao mjestom, stanovnici su nemoćni. Nadaju se brzom potpisu ministra i početku interventnog odstrela, kako bi u Begovom Razdolju mogli bezbrižno živjeti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene