Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trač babe - muški ili ženski? Tko je veći, bolji, brži!?


Vezani članci Višnja Ljubičić Ljubičić: "Javno izrečeni stavovi javnih osoba, osobito predsjednika Republike, trebali bi upućivati na podršku i razumijevanje, bez propitkivanja 'prikladnosti' i suodgovornosti žrtava" Zoran Milanović Milanović opet opleo po udruzi B.a.B.e. pa poručio: "Uznemiravaju uvijek oni koji su statusno, socijalno i financijski u tom trenutku nadmoćni"

'Nema muža, ima dvoje djece, ne radi i još je fasadu napravila. Tu je nešto mutno!' - ne znate što je ovo? Trač u svom najboljem obliku!

Nema toga tko ne trača ili ne ogovara. Barem ponekad! Mnogi to ne žele priznati, no to je istina. Tvrde to i stručnjaci. Psihologinja Ida Šamanović kaže, način je to da doznamo informacije o drugima, ali i da se zaštitimo. Sve je to u redu dok ne ode predaleko i dok se sve svodi na humor.

A humora svakako ne nedostaje. Ponajviše na mjestima kao što su frizerski saloni. Mjesta su to koja najčešće bivaju okarakterizirana kao ona gdje mnogi takvi tračevi nastaju i šire se dalje.

Kod frizera se dobije i frizura i 'trač terapija'

Frizerke Martina i Tatjana, ne kriju. Da, trača se sve u 16. Ali to je njihovim mušterijama vrsta ispušnog ventila. Bolje da to obave tamo, nego da plaćaju psihijatra ili psihologa. Za cijenu jednog, dobiju i frizuru i razgovor.

Premda se najčešće kao 'trač babe' navode žene, ni muškarci ne zaostaju. Bolje rečeno, dišu za vratom. Teme su doduše malo drukčije, a ni pridjevi toliko živopisni, ali i muški komentiraju.

Pitate se, a kako to da nitko ne spominje selo! E, to je priča za sebe! Nije kako je bilo, no i danas svi se znaju! Otišli smo doslovce preko 'brega', točnije Medvednice, u Bistru. Biba, Barica i Nada su nam objasnile što to točno znači tračati. Na ogradi, svaki dan, i svi su na tapeti!

Nada nam je priznala 'Kad vi otiđete pričat ću i što mi se i kod vas nije dopalo. To mi je sve od života. Kako možete biti da ne izvalite neku glupost. Ako neću brbljati, umrijeti ću', rekla je.

Što reći, nego svaka čast na iskrenosti. Jesu li i nas otračale, nema veze. Bio je to stvarno sjajan 'trač party', sa još sjajnijim profesionalkama ove teme. Više pogledajte u video prilogu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju