Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

DORH brzo radi

Glavni državni odvjetnik: "Ne osjećam se prozvanim zbog HVIDR-ine kaznene prijave Pupovcu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dražen Jelenić kaže da je HVIDR-a jedina koja u medijima govori kao bi državno odvjetništvo trebalo raditi, no da takvi istupi ne utječu na neovisnost rada DORH-a koji će odraditi posao po zakonu.

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u četvrtak je izjavio da se ne osjeća prozvanim od strane HVIDR-e koja je podnijela kaznenu prijavu protiv čelnika SDSS-a Milorada Pupovca zbog izjava u kojima je Hrvatsku, među ostalim, usporedio s NDH.

Pročitajte i ovo Dražen Jelenić član masonske lože Bivši državni odvjetnik pokušao se vratiti na posao, opet je neslavno završilo: "Nisam napravio ništa pogrešno" Slika nije dostupna Slijedi ponovljeni postupak Vrhovni sud ukinuo odluku o razrješenju Dražena Jelinića s dužnosti zamjenika glavne državne odvjetnice zbog slučaja Masoni

"Ne osjećam se osobno prozvanim. Mogu prihvatiti da netko očekuje da Državno odvjetništvo brže radi iako smatram da u prosjeku, a to govori i izvješće, DORH jako brzo radi", kazao je Jelenić uoči sjednice saborskog Odbora za pravosuđe koji će raspraviti izvješće Državnog odvjetništva za prošlu godinu.

Dodao je i da HVIDR-a jedina koja u medijima govori kao bi državno odvjetništvo trebalo raditi. "Između ostalog takvi istupi ne utječu na neovisnost rada DORH-a koji će odraditi posao po zakonu i na temelju utvrđenih činjenica", kazao je Jelenić.

Pritom nije želio nagađati kada će biti donesena odluka o HVIDR-inoj prijavi protiv Pupovca. "To je prije svega pravno pitanje i možete nam dopustiti da imamo vremena razmotriti sve činjenice o kojima ovisi primjena prava", kazao je Jelenić.

Na pitanje je li normalno da se DORH bavi intervjuima Jelenić je kazao da se tijelo kojem je na čelu bavi podnesenim kaznenim prijavama. "Ako je netko podnio kaznenu prijavu smatrajući da iz inervjua ili nekog drugog novinskog članku proizlaze određene sumnje na neko kazneno djelo onda se državno odvjetništvo time bavi", ustvrdio je Jelenić.

Na najavu saborskog zastupnika HDZ-a Steve Culaja da će tražiti izvješće o neprocesuiranju ratnih zločina nad hrvatskim braniteljima, Jelenić je kazao da ne postoji ni jedna kaznena prijava kojoj je prethodilo kriminalističko istraživanje policije, a da se na njoj ne radi.

Dodao je da je "najveći dio tih prijava" ili u formalnoj istrazi ili je već podnesena optužnica. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene