Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi su zabrinuti

Potraga za jednogodišnjom Miškom! Za njome najviše tuguje Koka

Aktualno Galerija Nestala roda Miška - 5 Nestala roda Miška - 5 Foto: DNEVNIK.hr Nestala roda Miška - 4 Nestala roda Miška - 4 Foto: DNEVNIK.hr Nestala roda Miška - 3 Nestala roda Miška - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nestala roda Miška - 2 Nestala roda Miška - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nestala roda Miška - 1 Galerija 1/5 >>
U Slavoniji – potraga za jednogodišnjom Miškom, mladom rodom koja je spašena nakon što je ispala iz gnijezda. Kako rode ne napuštaju svoja staništa, a Miška još nije bila spremna za let, svi su zabrinuti, no za mladom rodom najviše tuguje - jedna koka.

Ova basna počinje u Čepinu gdje je gnijezdo rode Miške već tri dana prazno. A cijelu je godinu ovdje živjela, uživala s drugim životinjama i ljudima koji su ih spasili.

"Miška je nađena nedaleko ove kuće kada je ispala iz gnijezda. Nažalost i auto ju je udario. Othranjena je na bočicu i izliječena. Zapravo je provodila vrijeme u ovom dvorištu i ova polja oko nje su bila njen dom", ispričala je Lucija Baraban iz udruge "Pobjede".

Rode su teritorijalne, ne napuštaju svoja gnijezda i dom. Uz to, Miška je tek počela letjeti i to na kratke staze.

"Nikada nije ovoliko dugo izbivala, uvijek je tu bila oko kuće, i uvijek se vraćala na klopu i na spavanje", rekla je Lucija.

Pročitajte i ovo Donacija za praktičnu nastavu - 2 Kriminalna povijest Srednja škola dobila zaplijenjene automobile: Jedno je vozilo posebno zanimljivo

Guska Lili, dva patka, Pero i Đuro, psi, Mali i Ena i još petnaestak drugih životinja dijele dvorište s Miškom. Sve su ove životinje spašene od sigurne smrti. I životinje i vlasnici, ali i susjedi se pitaju, gdje je njihova Miška?

"Upoznao sam kompletno ovo pernato i dlakavo društvo ovdje. Otkad su se doselili ovamo, malo nam se i komšiluk popravio. Svako jutro kad ideš u šetnju, oni te doprate. Dođu do ograde. Miška je znala preletjeti kod nas. Malo čeprkat po bašti", prisjetio se Ivica Bajhardt iz Čepina.

A za Miškom najviše tuguje prava gazdarica ovog imanja. Pernata šefica. Jer svaki čopor ima svog vođu.

Osim što Miška nedostaje ljudima koji su je spasili i othranili, ona nedostaje i kokoški koki, njenoj najboljoj, nerazdvojnoj prijateljici, s kojom je provodila dane u šetnji.

Vlasnici govore, neobično je vidjeti Koku bez Miške. Druge rode su znale doletjeti u dvorište i napadati Mišku, a tada ju je Koka i branila. Miška se stoga od Koke nije odvajala, a otkad je nestala, Koka tugaljivo jeca kraj praznog gnijezda.

Pročitajte i ovo Mljekari traže niže poreze - 2 Skuplji proizvodi Cijene rastu, a domaća proizvodnja iz godine u godinu - pada: "Krave smo lani prodali u Hercegovinu"

"Koka i ona su dane provodile zajedno, koka joj je govorila sad smiješ, sad ne smiješ jesti i sve ostalo, išle su skupa u šetnju i pazila je da Miška bude sigurna, neozlijeđena i ja sam sigurna da jedva čeka da joj se vrati", kaže Lucija.

I da ponovo idu u svoje šetnje, te da se Miška potpuno oporavi, sve do svog prvog leta u toplije krajeve.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene