Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastupni posjet srbijanskog veleposlanika

Jandroković i Vukićević: Odnosi Hrvatske i Srbije bolji od percepije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jandroković je primio srbijanskog veleposlanika u nastupni posjet.

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković i srbijanski veleposlanik u Hrvatskoj Stanimir Vukićević ocijenili su u Zagrebu da su odnosi Hrvatske i Srbije objektivno bolji od percepcije kakva postoji u javnosti, priopćeno je iz MVPEI-a. Jandroković je Vukićevića primio u nastupni posjet tijekom kojega su se suglasili da napreduje suradnja u gospodarstvu, kulturi i turizmu, kao i u komunikaciji državnih institucija te su istaknuli potrebu za jačanjem rada stručnih skupina dviju država na rješavanju otvorenih pitanja, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Imenovanje veleposlanika Grlić Radman žestoko napao Milanovića: "On vjerojatno želi uhljebiti neke ljude i poslati ih u diplomaciju" Gaël Veyssière Stižu prije no što se predviđalo Francuski veleposlanik ekskluzivno za Dnevnik Nove TV otkriva kada stižu borbeni lovci Rafalei

>> 'Mesićeva izjava šteti odnosima Srbije i Hrvatske'

Šef hrvatske diplomacije iskazao je tijekom razgovora uvjerenje da će međusobni odnosi Hrvatske i Srbije iz faze rivaliteta prerasti u partnerstvo od obostranog interesa.

Jandroković da potporu europskoj perspektivi Srbije

Jandroković je dao potporu europskoj perspektivi Srbije u političkom i tehničkom smislu, a dokaz za to je i vladina odluka da hrvatsku inačicu pravne stečevine Europske unije ustupi Srbiji, kao i drugim zainteresiranim zemljama jugoistočne Europe, na čemu je veleposlanik Vukićević zahvalio, navodi se u priopćenju MVPEI-a.

Podsjetimo, veliku buru je digla izjava odlazećeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića da bi poslao Hrvatsku vojsku u intervenciju ukoliko bi se Republika Srpska odlučila na referendum o odcjepljenju od Bosne i Hercegovine nanosi dodatnu štetu odnosima Srbije i Hrvatske te ne pridonosi regionalnoj stabilnost. Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik kaže da Mesićeve izjave, 'za koje smo mislili da se nikada više neće čuti u našoj regiji, predstavljaju klasični ratnohuškački zov i dramatične su, jer je Mesić još aktualni predsjednik i vrhovni zapovjednik vojske Hrvatske koja je članica NATO-a'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene