Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova

'Mesićeva izjava šteti odnosima Srbije i Hrvatske'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politički direktor srbijanskog ministarstva vanjskih poslova Borislav Stefanović rekao je u utorak navečer kako izjava odlazećeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića da bi poslao Hrvatsku vojsku u intervenciju ukoliko bi se Republika Srpska odlučila na referendum o odcjepljenju od Bosne i Hercegovine nanosi dodatnu štetu odnosima Srbije i Hrvatske te ne pridonosi regionalnoj stabilnosti.

'Ono što mi sa strane Srbije možemo ocijeniti svakako je da rad Stjepana Mesića, naročito njegove izjave, nisu pridonijele niti regionalnoj stabilnosti niti približavanju između dvije države, a ono što je mnogo važnije to je da nisu dovele do rješavanja nagomilanih problema i otvorenih pitanja koja zaista postoje između dve države i koji u velikoj mjeri opterećuju živote njihovih građana, naročito izbjegličkog stanovništva u Srbiji', rekao je Stefanović gostujući na televiziji B92.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković komentirao i datum izbora Plenković: "Ostao sam zapanjen što se Kovesi usudila komentirati moju izjavu o EPPO-u" Danica Baričević, saborska zastupnica HDZ-a Oglasila se na Facebooku "Škuri, crni, mali": HDZ-ova zastupnica objasnila svoju rasističku izjavu, pogledajte kako se pravda

Stefanović je dodao kako je politička i moralna vjerodostojnost Mesića 'skoro pa na samoj nuli', te ocijenio kako mu 'ne bi trebalo davati previše prostora niti javnost opterećivati njegovim izjavama'.Govoreći o novoizabranom hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću, srbijanski je dužnosnik rekao kako izbor Josipovića šalje pozitivan signal prema Srbiji, naročito sudeći po njegovim skorašnjim izjavama koje su usmjerene u pravcu dogovora, dijaloga i pronalaženja rješenja za pomenute probleme.

>> 'Mesićeva izjava predstavlja klasični ratnohuškački zov'

Srbija, kako je rekao, s određenom dozom optimizma očekuje da ti razgovori počnu i idu u pravcu rješavanja problema i da problemi budu riješeni što prije. Dodao je kako je Srbija otvorena te da već ima formirane mješovite komisije za mnoge od tema koje je pokrenuo i novi hrvatski predsjednik. 'Mislim da postoji obostrana spremnost, politička volja je tu, može se reći da dijelimo jedan jako važan zajednički strateški prioritet, a to je ulazak u EU, siguran sam da je i Hrvatskoj i Srbiji stalo do regionalne stabilnosti. Očekujemo da ti razgovori počnu što prije', poručio je Stefanović. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene