Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kanaderi morali otići

VIDEO Dramatična snimka požara kod Dubrovnika, čuju se i detonacije mina: "Imat ćemo veliki problem..."

Požar kod Dubrovnika - 1
Požar kod Dubrovnika - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Jak jugoistočni vjetar u Župi dubrovačkoj rasplamsao je u utorak navečer požar koji su vatrogasci, uz pomoć tri kanadera, tijekom dana nastojali staviti pod nadzor, izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Snažan jugoistočni vjetar u utorak navečer u Župi dubrovačkoj rasplamsao je požar koji su vatrogasci uz pomoć tri kanadera pokušavali staviti pod nadzor, poručio je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Simović je rekao da se požar širi na istočnoj i zapadnoj strani u vrlo zahtjevnoj fronti.

"Imat ćemo velik problem ako zapuše bura. Blizu su kuće i postoji određena opasnost. Dio požara prešao je u Bosnu i Hercegovinu pa se vratio, a jedan dio je ušao i u Konavoska brda", kazao je.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik sastao se na Hvaru s Milanovićem, ilustracija - 4 Nenajavljeni sastanak Dnevnik Nove TV donosi detalje o sastanku Zorana Milanovića i Milorada Dodika na Hvaru

Dulist piše da je požar u Župi dubrovačkoj izazvao dodatne poteškoće. Detonirani su ostaci mina iz Domovinskog rata na brdu poviše Petrače.

Vatrogasci su na Facebooku podijelili videosnimku zastrašujućeg prozira s požarišta.

Borba s vatrenom stihijom traje i dalje. Pred vatrogascima je duga i neizvjesna noć.

 

Buknula dva požara

Dva velika požara buknula su u ponedjeljak navečer u okolici Dubrovnika. Kod Brsečina je tijekom noći stavljen pod nadzor, dok se u Župi dubrovačkoj nošen vjetrom brzo proširio i zaprijetio kućama, koje su obranjene.

"Tijekom dana u gašenju su sudjelovala tri kanadera te profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe s područja Dubrovačko- neretvanske županije.

Požar kod Dubrovnika - 1 Požar kod Dubrovnika - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Orkansko jugo onemogućava gašenje

Orkansko jugo koje puše u Dubrovačko-neretvanskoj županiji prouzročilo je jako širenje požara otvorenog prostora na području Župa dubrovačka, Plat.

Zbog vjetra zračne snage nisu mogle djelovati, a dva kanadera koja se se nalazila na punjenju gorivom u Zračnoj luci Dubrovnik upućeni su na požarište, no vraćeni su jer nisu imali uvjete za rad.

Uz domaće snage i pripadnike Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik na požarište su upućeni i pripadnici intervencijskih vatrogasnih postrojbi Split, Zadar i Šibenik te je na terenu ukupno oko 130 vatrogasaca.

Pročitajte i ovo Sanacija štete od nevremena u Slavoniji - 2 Ostali bez riječi U akciju pomaganja stradalima od nevremena uključili su se svi: "Evo ja se ježim. Dočekaju nas, plaču, pogotovo bakice"

"U ovome trenutku objekti nisu ugroženi, ali radi se o velikoj fronti gašenja koju otežava jak vjetar. U pripravnosti su i vatrogasci Splitsko-dalmetinske i Istarske županije te se ulaže maksimalan napor da se požar zaustavi", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

"Dodajmo kako je požar koji je u popodnevnim satima izbio na području Seget Gornji-Labinštica u Splitsko-dalmatinskoj županiji pod kontrolom vatrogasca", stoji u priopćenju za medije Hrvatske vatrogasne zajednice izdanom oko 20 sati. 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene