Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gori kod Dubrovnika

Dramatično na jugu Hrvatske: "Situacija nije nimalo dobra, pripremamo obranu kuća. Sve što smo radili cijelu noć i cijeli dan ispalo je uzalud"

Aktualno Galerija Štefi Bogdan, zapovjednik DVD-a Župa Dubrovačka Štefi Bogdan, zapovjednik DVD-a Župa Dubrovačka Foto: DNEVNIK.hr Požar Požar Foto: DNEVNIK.hr kanader - 2 kanader - 2 Foto: DNEVNIK.hr kanader - 1 kanader - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Kanader, ilustracija Galerija 1/6 >>
Jugom Hrvatske haraju požari. Teška je noć iza dubrovačkih vatrogasaca. U noći na utorak su buknula dva požara, branile su se kuće u Župi dubrovačkoj, a jak vjetar otežavao je gašenje. Požarište su nadlijetala tri kanadera.

Reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić izvijestila je nakon 19:30 sati da su se oba kanadera vratila na požarište.

Navodi da je to divna vijest jer situacija na terenu nije nikako dobra, priprema se obrana kuća.

"Situacija nije nimalo dobra, pripremamo obranu kuća. Sve što smo radili cijelu noć i cijeli dan ispalo je uzalud. Vjetar je pojačao i aktivirao nam se zapadni krak", kazao je Štefi Bogdan, zapovjednik DVD-a Župa dubrovačka.

Pročitajte i ovo Posljedice novog nevremena - 2 Jedna od najvećih prirodnih nesreća Teške posljedice nevremena: "Moja supruga je bila u centru tog divljačkog vrtloga u dnevnom boravku. Sad se trese pri svakoj kiši"

"Nema ga šanse smiriti, kanaderi pokušavaju i daju sve od sebe", dodao je. Kanaderi su u jednom trenutku morali otići jer je vjetar bio prejak.

"Vjetar je bio jak. Turbulencije su na vrhu bile prevelike, davali su sve od sebe, ali nisu mogli. Raspodjeljujemo snage prema kućama", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Meteorolog Darijo Brzoja u Dnevniku Nove TV - 1 U Dnevniku Nove TV Meteorolog Darijo Brzoja nakon jakih oluja: "Atmosfera je i dalje nestabilna." Najavio je i kakav bi mogao biti ostatak ljeta

"To je najbitnije - obraniti kuće i sačuvati ljudske živote. Noć će biti teška, vidjet ćemo što nam jutro donosi", kazao je Bogdan. Kanaderi su se kasnije zbog mraka morali vratiti u bazu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene