Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Grohotom se smije'

'Šešelj širi mržnju, zastrašuje i ponižava žrtve i svjedoke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Tražimo da haški sud opozove odluku o puštanju Šešelja na slobodu', rekle su Jadranka Kosor i Ingrid Antičević Marinović na javnom radiju.

'On širi mržnju, zastrašuje i ponižava žrtve i svjedoke. Grohotom se smije haškom sudu i nadam se kako će sabor deklaraciju donijeti jednoglasno', kazala je Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

Na pitanje koliko je izgledno da se Šešelj vrati u zatvor, Antičević Marinović je odgovorila: ' Ako je jedini uvjet bio da ne utječe na svjedoke i žrtve, on ih duboko viktimizira i vrijeđa. Haški sud mora uspostaviti pravdu'.

Sabor danas o deklaraciji protiv puštanja Šešelja na slobodu

Miro Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a rekao je kako je nedopustivo da neko poziva na stvaranje Velike Srbije.

'Sretan sam zbog deklaracije u Saboru i rezolucije Europskog parlamenta, ali vanjsku politiku vode Vlada i predsjednik', kazao je Kovač.

Podsjetimo, Saborska radna skupina usuglasila je u utorak tekst deklaracije kojom se osuđuje puštanje iz haaškog zatvora ratnog zločinca Vojislava Šešelja i traži povlačenje takve odluke. (I.D. / Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene