Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebno strpljenje

Počeo produženi vikend: Pripremite se na velike gužve!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kreće produženi vikend, a najveće se gužve očekuje danas poslijepodne i u subotu ujutro, a vrijeme ne ide na ruku s obzirom da prognostičari najavljuju novi snijeg.

Gužve na zagrebačkom autobusnom kolodvoru počele su već u četvrtak. U petak će se uvesti dodatne linije. 'Sutra ćemo imati dodatnih 40 autobusa po našem planu, tako da će svi ljudi koji žele otputovat s Autobusnog kolodvora Zagreb, nadam se i otputovat', rekao je pomoćnik direktora za poslove prometa sa zagrebačkog autobusnog kolodvora Miroslav Iveković.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica

Dodatne linije vlakova

U Hrvatskim željeznicama najviše putnika očekuju danas poslijepodne. 'HŽ putnički prijevoz je dodatno pojačao vlakove sa 67 vagona, što je ukupno dodatnih 4000 mjesta. Vlakovi su pojačani od Zagreba prema svim većim gradovima i obratno', rekla je Mihaela Tomurad Sušac, glasnogovornica HŽ-a.

Iz HAK-a upozoravaju: Oprezno u prometu!

Iz HAK-a upozoravaju vozače da na put krenu što ranije, odmorni te da se pridržavaju zadane brzine i uvjeta na cesti.

Mokrih i skliskih kolnika mjestimice ima u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, te Istri i sjevernom Jadranu, dok magla smanjuje vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, od vijadukta Bukovo do tunela Tuhobić, javio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zatvorene neke prometnice

Zbog poplave zatvorene su županijske ceste ŽC5130 Zalužnica-Doljani i ŽC3253 Košutarica-Mlaka. Od 8 do 17 sati (osim nedjeljama) za sav promet zatvorena je državna cesta D44 na dionici Buzet-Roč, zbog radova. Obilazak je: Lupoglav-Pazin-Motovun-Buzet.

Od 8 do 18 sati zbog radova zatvara se županijska cesta ŽC3094 Grubišno Polje-Velika Barna. Obilazak je: Veliki Zdenci-Pavlovac. U Zagrebu, zbog radova na sanaciji klizišta, Alejom Bologne od Aleje Seljačke bune prema Zaprešiću vozi se jednim trakom u dužini od 50 metara. Vozače se poziva na oprez.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona, je danas od 15 do 23 i u ponedjeljak od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, te na državnoj cesti D 1.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na državnoj cesti D42 u mjestu Poljanak.

Pojačan promet na graničnim prijelazima

Ulazak putničkih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bregani, a izlazak na Bajakovu. Promet teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovu na izlazu.

Svi trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Bijeli Uskrs

Prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorloškog zavoda, u nedjelju bi u velikom dijelu Hrvatske mogao padati snijeg. Gdje neće biti snijega bit će kiše. Sve u svemu, Uskrs na kakav nismo navikli.

Snijeg se predviđa za Zagreb, Sisak, Slavonski Brod, Rijeku, Ogulin, Križevce, Krapinu, Koprivnicu, Karlovac, Gospić, Delnice, Daruvar i Bjelovar. U ostatku zemlju također će biti oborina, no to će uglavnom biti kiša.

Sve do nedjelje pratiti će nas promjenjivo do pretežno oblačno vrijeme s kišom. U Dalmaciji će u nedjelju zapuhati i bura, no za razliku od kontintalnog dijela zemlje, temperature neće znatnije padati.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene