Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dan županije

Plenković o Hrvatima u Zambiji: "Traju tehničke pripreme za put za Hrvatsku"

Andrej Plenković
Andrej Plenković DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr Premijer Andrej Plenković Premijer Andrej Plenković Foto: Goran Mehkek / CROPIX +0 Premijer Andrej Plenković Galerija 1/3 >>
Premijer Plenković posjetio je Osječko-baranjsku županiju. Potvrdio je da se vojarna vraća u Beli Manastir, a komentirao je i poreznu reformu i slučaj oslobođenih Hrvata u Zambiji.

U povodu Dana Osječko-baranjske županije, predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Skupštine te županije. Uz predsjednika Vlade bio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović. Najavljeno je kako će se u Beli Manastir vratiti vojarna.

Župan Ivan Anušić govorio je i o investitoru Jabilu koji u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

Anušić je komentirao slučaj Zorana Kontaka. 

"Izašao je iz HDZ ne želeći biti teret", rekao je Anušić kratko komentirajući slučaj Zorana Kontaka koji je osumnjičen za seksualno uznemiravanje. 

Plenković je govorio o demografskoj revitalizaciji Slavonije i poreznoj reformi.  

"Nastojimo smanjiti negativne trendove, no oni nisu svojstveni samo Hrvatskoj, s tim se suočava pola zemalja EU. Imaju trendove odlaska...", rekao je Plenković. 

Govorio je i o poreznoj reformi, rekavši da je ova županiji kroz pet šest godina povećala prihode na 22 milijuna kuna, dakle za 100 posto. Kaže da će 4 velika grada imati veće prihode. 

"Ako su već imali povećanje prihoda, a imat će ih još i više...što to znači, to znači da će imati veće prihode, veće plaće..."

"Gradovima smo dali divan alat, ljudima smo povećali neto primanja. Sve mjere su ciljane da se ljudima poveća plaća", rekao je premijer i dodao da će paket zakona stupiti na snagu od 1. siječnja. 

Komentirao je slučaj oslobođenih Hrvata u Zambiji. 

"I prije i poslije Vlade bio sam u kontaktu s diplomatom Bošnjakom. On je bio tamo zajedno s odvjetnicima. Mi smo pomogli da se dođe u ovu situaciju u kojoj smo danas, da bi se u konačnici došlo do ovakve odluke suda. Danas je tijekom jutra, obavljen administrativni dio procedure. Oni su u fazi tehničke pripreme za put za Hrvatsku", kazao je. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene