Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ide u sabor

Ministar državne imovine Goran Marić podnio neopozivu ostavku! ''Nisam više dostupan, već sam vratio mobitel Ministarstvu''

Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Ministar državne imovine Goran Marić podnio je neopozivu ostavku! Nakon potpisivanja dvaju ugovora rekao je da odlazi iz Vlade, ali nije želio odgovarati na pitanja novinara.

''Oko 2600 ugovora sam potpisao od utemeljenja Ministarstva državne imovine do danas i ostvarili prihod državnom proračunu veći od dvije i pol milijarde kuna... Ovo je zadnji ugovor koji sam potpisao kao ministar državne imovine'', rekao je ministar Goran Marić u Novom Vinodolskom. Izvijestio je da je u ponedjeljak podnio neopozivu ostavku premijeru Andreju Plenkoviću i uputio zahtjev Saboru za aktiviranje zastupničkog mandata.

Pročitajte i ovo Oleg Butković i Zoran Milanović Bura se ne stišava HDZ reagirao na Milanovićevo obraćanje, javio se i Butković: "Sam pao, sam se ubio!" Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!''

Požalio se da niti jedan dan u Ministarstvu nije proveo u mirnim i nesmetanim uvjetima. ''Radio sam pod pritiskom i u okolnostima u kojima sam postao meta'', rekao je. Dodao je da mu je neprihvatljiva vrijednosna zamjena činjenica gdje je medijska orkestracija važnija od ozbiljnog posla.

''Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na dostojanstvo, mir i integritet moje obitelji'' rekao je. Ocijenio je da je postao meta. ''Sve sam objasnio i zahvaljujem unaprijed na razumijevanju što nisam više dostupan jer sam već vratio broj mobitela Ministarstvu državne uprave'', rekao je. ''Svima onima koji su željeli moj život pretvoriti u kaos poručujem da, hvala Bogu, u tome neće uspjeti'', zaključio je. Uvjeren i dalje da ni za što što mu se stavljalo na teret nije odgovoran odbio je odgovarati na daljnja pitanja. Nije htio odgovoriti tko mu smješta ni čija je meta. ''Sve sam objasnio'', rekao je Marić i otišao. Nije odgovorio ni na pitanje jesu li kontaktirali s njim iz USKOK-a.

Evo što je potpisao u zadnjim minutama ministrovanja

Goran Marić opterećen brojnim aferama obratio se nakon potpisivanja dvaju ugovora o darovanju nekretnina koje Republike Hrvatske Gradu daruje Novom Vinodolskom, a u svrhu uređenja trga, izgradnje javnog parkirarališta i javne podzemne garaže (što se tiče jednog ugovora), te u svrhu izgradnje vatrogasnog doma (što se tiče drugog ugovora).
Potpisivanje ugovora između ministra Gorana Marića i gradonačelnika Velimira Piškulića održalo se ispred bivše garaže šumarije, ulaz u luku - Obala kneza Branimira.

Ministar Oleg Butković rekao je da je rješavanje ovog pitanja bilo jedno od najznačajnijih za razvoj Novog Vinodolskog. ''Ovo je bilo ruglo grada'', rekao je Butković, nekadašnji gradonačelnik Novog.

Ministar državne imovine Goran Marić rekao je da mu je veliko zadovoljstvo biti ovdje jer se riješilo nešto što se nije riješilo 30 godina. ''Jedan čovjek mi je rekao da taj problem nije riješen čak 45 godina. Ovo ruglo u centru grada postat će novo lice Novog Vinodolskog'', rekao je. Potom je potpisao ugovore, a onda izvijestio o ostavci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene