Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očaj i tuga obitelji i prijatelja

Lovro izgubio najboljeg prijatelja, traži se Petra Radić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odmah nakon nesreće splitska bolnica je pod opsadom ozljeđenih, ali i obitelji nastradalih. Na Firulama se radi punom parom, mobilizirane su sve liječničke ekipe. Na hitnom prijemu su cijelo popodne i brojna rodbina i prijatelji stradalih, oni uplakani i zabrinuti traže svoje najmilije ili barem neke informacije o njima.

Jedna obitelj još uvijek traži rođakinju koja je bila u vlaku, a nema je ni među, poginulima ni ozlijeđenima. Riječ je o djevojci Petri Radić, sitnije je građe, ima valovitu gustu crnu kosu, mole da se jave svi koji nešto znaju. 'Izgubio sam najboljega prijatelja. Prošli smo cijeli život zajedno, evo danas smo se kako kažu odvojili', rekao je Lovro Rumora. Kći Lovrina prijatelja preživjela je, ali uz ozljede. O desecima nastradalih brinu se liječnički timovi koji su uigrano primali pacijenta po pacijenta. 'Mi smo prošli rat. Bilo je puno sličnih situacija, no ova je drugačija po masovnosti. Svi su dovezeni iz vlaka i ima ih mnogo', rekao je Vedran Radonić, predstojnik klinike za kirurgiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije kočio na vrijeme Željeznička nesreća u Slavoniji: "Žurio se jer mu je sin sletio s ceste. Onda se autom zabio u vlak i totalno slupao vozilo" Slika nije dostupna U Makedoniju stigli iz Grčke Tragedija na pruzi: 14 imigranata poginulo u naletu vlaka

Očekivanje vijesti

Petra je bila u vlaku, a nije ni među poginulima ni među ozlijeđenima Mnogo je i njihove rodbine i prijatelja koji u panici pred bolnicom iščekuju vijesti o najmilijima. Strani turisti i domaći ozlijeđeni putnici u panici prepričavaju sekunde do katastrofe. 'Vlak se okrenuo naopako. Nakon toga probili smo prozor i izašli iz vlaka. Vlak se počeo sve više ljuljati u stranu do trenutka kada to više nije bilo normalno. Kondukter je rekao da je otkazao sustav za kočenje. Vukli smo ručice za kočenje, no ništa. U jednom smo se trenutku prevrnuli, a ja sam udario glavom', rekao je jedan turist.

>> Šest poginulih, 55 ozlijeđenih pri izlijetanju nagibnog vlaka, nedostaje krvi

>> VIDEO: Nakon nesreće na vlak naletjela lokomotiva

Kerum kod unesrećenih

Lakše ozlijeđeni otpušteni su iz bolnice. 'Dečko je mrtav, djevojka ga drži i viče pomagaj. Što ću, ja oko supruge. Na mom koferu djevojka leži sva u krvi nepomična', ispričao je putnik Frane Martinović te dodaje da se danas ponovo rodio. Supruga mu je još u bolnici, ali bit će kaže dobro. Unesrećene je posjetio i splitski gradonačelnik Željko Kerum. 'A što ću vam poručiti. Jadan ti onaj kome se desi zlo, a smrt je najteže zlo. Nije familijama lako. Kako im pomoći, ja želim iskreno izraziti sućut i žao mi je što se to dogodilo', rekao je Kerum. Splitska bolnica ima dovoljno krvi. Dobila je pomoć i iz Zagreba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene