Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Ražovljevoj glavici iznad Škabrnje, nekad strateškom položaju u Domovinskom ratu, a danas mjestu gradnje budućeg Memorijalnog centra, izgrađen je veliki križ u suhozidu.


U sjećanje na poginule branitelje, monumentalni križ dimenzija 24 puta 15 metara, visine 80 cm, slagalo je 300-ak bivših branitelja, nekada suboraca iz Paga, Raba, Malog Lošinja i Zadra te mještani Škabrnje i članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja cijele Zadarske županije.

Vezani članci Rada Ivković razgovra sa Šimom Vičevićem (Foto: Dnevnik.hr) Rada Ivković iz Škabrnje: "Bježali smo kroz polje, bila sam sva krvava, prošli smo pakao..." Predsjednica u Škabrnji (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Predsjednica zbog bure odgodila odlazak u Škabrnju

>> Msgr. Puljić: Sada nam valja gledati u budućnost

Početak je to izgradnje budućega Memorijalnog centra Škabrnje, koji će biti središnje mjesto obilježavanja jednoga od simbola stradanja tijekom Domovinskog rata.

Gradnju zavjetnoga križa u suhozidu pokrenula je Udruga hrvatskih veterana Domovinskog rata grada Paga, koja je sudjelovala u gradnji križeva na otoku Kornatu u sjećanje na 12 poginulih vatrogasaca.

Inače, pokraj Ražovljeve glavice planira se izgraditi i križni put. Svaki grad i općina s područja Zadarske županije izgradit će po jednu kamenu kapelicu, a kod velikog križa u suhozidu, na samoj Ražovljevoj glavici, bit će podignut Memorijalni centar Škabrnje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook