Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica u Škabrnji

Msgr. Puljić: Sada nam valja gledati u budućnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski nadbiskup Želimir Puljić na misi je na obljetnicu stradanja Škabrnje rekao da su Vukovar i Škabrnja simbol našeg stradanja i bolni podsjetnik žrtava koje su pale za samostalnost Hrvatske, ali da nam sada valja gledati u budućnost.

Zahvalivši Bogu za ove dane u kojima se očitovalo hrvatsko prirodno zajedništvo rekao je: 'Bog nas danas obilato blagoslivlja kišom da nam dobro urodi sve što smo radili. Ova kiša je nešto što nam je i general Gotovina poručio da je rat iza nas, a budućnost pred nama. Ona će biti plodna, ako njoj budemo okrenuti i o njoj budemo sanjali i nju stvarali'.

Predsjednik HBK i nadbiskup zadarski dodaje da smo u tom duhu danas trajno povezani s Vukovarom; obilježavamo dane kada je JNA okupirala jedan grad i jedno selo - Vukovar i Škabrnju. 'Ova dva mjesta na dva kraja Hrvatske u sebi utjelovljuju zvukove 'Lijepe naše'. Jer okupator je mislio zauvijek ugasiti našu neutaživu želju za slobodom', rekao je nadbiskup.

Pročitajte i ovo Kolona sjećanja - 2 32. obljetnica Tragedija grada heroja u brojkama: Vukovar je pod opsadom bio tri mjeseca, na njega je ispaljeno više od 6,5 milijuna projektila Svijeće na Dunavu - 1 sjećanje na poginule Niz Dunav pušteno 700 lampiona: "Bila su to teška vremena, nitko nije znao hoće li ostati živ"

>> Obljetnica pada Škabrnje: I Vukovarci odali počast

'S ponosom sam u petak uskliknuo ,Raduj se zemljo Hrvatska', kakva će tek radost biti kad nas Otac nebeski zagrli i pozove u Gospodareve dvore. Spominjemo se danas žrtava Škabrnje i Vukovara, a nikako ne želimo žrtve agresije svesti na ova dva mjesta. Današnji datum simbolično označava namjeru zločinačke vojske JNA koja je taktikom spaljene zemlje odlučno krenula u osvajanje. Vukovar i Škabrnja nisu izdržali, ali izdržala je Hrvatska, zahvaljujući njezinim braniteljima i potpomognuta molitvom njezinih građana', istaknuo je u propovjedi nadbiskup Puljić na misi u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Poručio je da su 'Vukovar i Škabrnja simbol našeg stradanja i bolni podsjetnik žrtava koje su pale za samostalnost Hrvatske. Sada nam valja gledati u budućnost, a to nam je poručio i naš sumještanin general Ante Gotovina'. Nakon mise, sudionici sjećanja na škabrnjske žrtve srpske agresije iz 1991. u koloni sjećanja otišli su na mjesnom groblju gdje su položili vijence. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene