Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporan Vladin amandman

Izglasan novi Zakon o upravljanju državnom imovinom, HDZ nezadovoljan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski je sabor većinom glasova donio novi Zakon o upravljanju državnom imovinom. HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker nelogičnim smatra da u Upravnom vijeću Centra za restrukturiranje i prodaju neće sjediti predstavnik braniteljskih udruga.

Sabor je danas donio Zakon o upravljanju i raspolaganju imovinom u državnom vlasništvu, koji bi trebao osigurati efikasnije i transparentnije korištenje državne imovine, s ciljem stvaranja novih vrijednosti i ostvarivanja veće ekonomske koristi.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Vladinim amandmanom, Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju povećan je za dva člana.

>> Predsjednik HBK zadovoljan civiliziranošću saborskih rasprava

U njemu će, uz predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, zamjenike ministara gospodarstva, financija, prometa i poljoprivrede te predstavnika sindikata, sjediti i zamjenik ministra hrvatskih branitelja te Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

Takvom se amandmanu usprotivio HDZ, kojemu je, po riječima Ivana Šukera, nelogično da u Vijeću sjede predstavnici sindikata i udruge poslodavaca, ali ne i predstavnici braniteljskih udruga, umjesto kojih će tamo biti zamjenik ministra branitelja.

'Vlada je uvažila zahtjeve sindikata da u Centru bude njihov predstavnik, zbog dionica na koje pravo imaju radnici, naknadno je uvažen zahtjev HUP-a, jer u tvrtkama koje se prodaju ima i privatnog vlasništva, no kad treba uvažiti zahtjeve branitelja, koji pravo na dionice imaju na osnovi sudjelovanja u Domovinskom ratu, umjesto predstavnika udruga, u Vijeće je ušao zamjenik ministra. Ako su poslodavci i sindikati mogli dobiti svog predstavnika, logično bi bilo i da su tamo predstavnici udruga', rekao je Šuker.

Zakon je izglasan s 81 glasom za i 37 protiv. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene