Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko primio je predsjednika Hrvatske biskupske konferencije Želimira Puljića. Rekao mu je da je Sabor odradio veliki posao u zadnjih godinu i pol dana. Puljić je izrazio zadovoljstvo saborskim raspravama.


Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko razgovarao je s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije nadbiskupom Želimirom Puljićem o radu Hrvatskoga sabora, odnosima Katoličke crkve i države te o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji, priopćeno je danas iz Sabora.

Vezani članci Slika nije dostupna Počelo trodnevno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije: Važnost brige za obitelj Slika nije dostupna Biskupi Hrvatske i BiH: Očekujemo od politike da smanji odlazak ljudi u bijeli svijet

Leko je rekao kako je Sabor u godinu i pol dana odradio veliki posao bitan za pristupanje Hrvatske EU, te naglasio da će jedna od važnih uloga Sabora u EU biti očuvanje hrvatskih nacionalnih interesa.

>> Zastupnici idu na godišnji odmor: Posljednja sjednica prije ljetne pauze

Puljić je izrazio zadovoljstvo demokratičnošću i civiliziranošću većine saborskih rasprava. Istaknuo je da Katolička crkva podupire očuvanje hrvatskoga identiteta u EU, u čemu je bitna uloga Sabora.

Leko i Puljić suglasili su se o potrebi stalnog dijaloga između države i Crkve. Predsjednik Sabora izrazio je razumijevanje za stajališta Crkve, napomenuvši kako Sabor pri donošenju zakona mora štititi interese svih hrvatskih građana i svih manjina na način da se nitko ne osjeća diskriminiran.

Puljić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Hrvatska prepoznala pravni subjektivitet Katoličke crkve te što su ugovori sa Svetom Stolicom bili model po kojima je država regulirala i odnose s drugim vjerskim zajednicama, kaže se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju