Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stradalo' 15 vozila

Izbušene gume: U bolnici smatraju da se radi o vandalizmu, ali nije prvi put

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vandali u Splitu cijelu su noć bušili gume na automobilima liječnika i medicinskih sestara ispred bolnice Firule.

Parkiralište kod splitske bolnice Firule jutros je nalikovalo vulkanizerskoj radionici. Vandali su noću izbušili gume na čak 15 automobila. Suprug medicinske sestre najranije je trčao kupovati gume. Muka i trošak. Za četiri gume morao je izvdvojiti dvije i pol tisuće kuna. Kako je rekao, to mu je pola plaće.

Pročitajte i ovo KBC Split - 1 Završio u pritvoru Nemile scene u bolnici: Mladić nogom opalio liječnika pa ga policajci morali smirivati Ilustracija Dvije ozlijeđene osobe Nakon ponoći izbio požar: Vatrogasci iz kuhinje izvlačili muškarca u invalidskim kolicima

Policijski očevid je obavljen. A liječnici su ostavili stetoskope i primili se auto dizalica i guma. Uprava je uvjerena da je to djelo vandala, da nema većega motiva. 'Nema u pozadini nikakvog političkog motiva', rekao je Jugoslav Bagatin, zamjenik ravnatelja KBC Split. Takav vandalski čin za svaku je osudu. No, neki pacijenti misle kako su duge liste čekanja mogle nekoga razbjesniti.

Djelatnici bolnice se nadaju pomoći policije

'Bila sam osobno kada je čovjek, čije dijete boluje na srce, čekao sedam mjeseci u dječjoj ambulanti', rekla je jedna Splićanka. Ipak, mnogi ističu, to su ljudi koji spašavaju živote i ovo im nije trebalo učiniti.

Čini se da ovo nije prvi put. 'Našoj kolegici su prije mjesec dana zalili automobil kiselinom', rekli su djelatnici bolnice.
Bolnička noćna smjena ubuduće će strahovati. Nadaju se pomoći policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene