Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Ostojić

'Predsjednica s lakoćom sve može dogovoriti sa svojim prijateljima u Srbiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je u subotu u Opatovcu da policija kontrolira hrvatsku granicu, da je sve pod potpunom kontrolom, a tijekom noći prihvat migranata u Bapskoj bio je na nekoliko sati usporen. Neizravno je još jednom kritizirao poteze predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Na novinarsko pitanje da komentira izjave predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović kako bi se sve izbjeglice trebale preusmjeriti na službene granične prijelaze poput Tovarnika, Bajakova, Ranko Ostojić je odgovorio da 'to ona s lakoćom može dogovoriti sa svojim prijateljima u Srbiji'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika brojka Od početka krize kroz Hrvatsku prošlo 307 tisuća migranata i izbjeglica Slika nije dostupna Odrješit ministar Poslao jasnu poruku EU po pitanju Mađarske

'Moj poziv je da to dogovori s onima s kojima inače razgovara u New Yorku i slično, neka slobodno dogovori usmjeravanje na prijelaze i nećemo imati nikakvih problema', rekao je Ostojić zaključivši da bi se time Hrvatskoj olakšao posao.

Na pitanje slovenskog novinara je li čudno što je Mađarska zatvorila granicu prema Hrvatskoj nakon što je predsjednica Grabar Kitarović bila u Mađarskoj, ministar Ostojić je rekao da su 'puno veći problem vojne snage, duge cijevi, borbena kola na granici što se ne može smatrati prijateljskim aktom, pa i dalje stojimo pri tome da ako itko narušava odnose onda je to sigurno Mađarska, dok Hrvatska čak i u ovakvoj situaciji ne radi takve poteze'.

Na djelu 'Plan C': 'Relokacija je dogovorena s EU i u trenutku njena provođenja Hrvatska će preuzeti svoj dio tereta'

Na pitanje srbijanskih novinara o mogućnosti da Hrvatska obustavi priljev izbjeglica iz Srbije, ministar Ostojić je istaknuo da 'dok tranzitni koridor funkcionira priljev se može raditi, a o potrebi povlačenja nekih drugih poteza, o tom po tom'. Ostojić je naglasio da bi najbolja suradnja sa Srbijom bila ta, da Srbija usmjerava migrante na Horgoš, dakle da se njihov put organizira preko Mađarske, jer je 'na koncu netko odgovoran za ovo dodatno mučenje ljudi jer moraju ulaziti u RH pa potom tranzitirati u Europu'.

Ponovio je da migrantima cilj nije Mađarska, kao niti Hrvatska ni Slovenija, te da su svi migranti koji su ušli u Mađarsku iz nje i otišli.

'Hrvatska neće dopustiti da bude sabirni centar ili da nas netko dovede u situaciju da mi budemo ti koji bi trebali zbog nepoštivanja schengena u Grčkoj trpiti i tu ćemo braniti hrvatske nacionalne interese apsolutno', zaključio je Ostojić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene