Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska vlada u utorak je priopćenjem poručila kako će poduzeti sve potrebne mjere da zaštiti hrvatske državne interese i da je spremna reagirati na svaku situaciju.


"Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je danas s predsjednikom Vlade Republike Slovenije Mirom Cerarom o izbjegličkoj krizi i najnovijim odlukama Vlade Republike Slovenije o zaštiti slovenske granice", navodi se u kratkom priopćenju vladine službe za odnose s javnošću.

Vezani članci Slika nije dostupna 'To ne želimo raditi, to može svaka budala napraviti. To je ružno, to je krivo' Slika nije dostupna U Sloveniju ušlo 2.700 migranata, nitko nije zatražio azil

"Predsjednici vlada dogovorili su nastavak suradnje dviju država na prihvatu i protoku migranata i izbjeglica. Vlada Republike Hrvatske poduzet će sve potrebne mjere da zaštiti hrvatske državne interese. Građani Republike Hrvatske mogu biti mirni jer je Vlada spremna reagirati na svaku situaciju", zaključuje se u priopćenju.

PALA ODLUKA Cerar najavio podizanje ograde na granici s Hrvatskom

Slovenski premijer Cerar u utorak je na konferenciji za novinare rekao da će Slovenija uskoro na određenim mjestima na granici s Hrvatskom, koja je i schengenska granica, postaviti tehničke zapreke, uključujući i ograde, s ciljem da bolje kontrolira očekivani izbjeglički val koji je ovih dana krenuo iz Grčke.

Kazao je da je o tome već kontaktirao hrvatskog premijera Milanovića i da će se kontrolirani i dogovoreni tranziti migranata vlakom preko Slovenije nastaviti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook