Predsjednik je odgovorio na pitanje kako komentira potez sindikata koji mnoge prozivaju zbog socijalne neosjetljivosti, a onda naprave novu zgradu.


Predsjednik Ivo Josipović u četvrtak je komentirao gradnju nove sindikalne zgrade u Zagrebu. Odgovorio je tako na pitanje kako komentira potez sindikata koji mnoge prozivaju za socijalnu neosjetljivost, a onda naprave novi 'dom'.

Vezani članci Vilim Ribić, Andrej Plenković (Foto: B. Filić, I. Kralj/Pixsell) Vilim Ribić o detaljima maratonskog sastanka s Vladom: "Prijetili smo prekidom pregovora ako se Plenković ne pojavi!" Predsjednici sindikalnih središnjica (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Sindikati nakon Vladina iznenađenja: ''Sve pratimo s oprezom i bez euforije. Ono što smo dobili na mostu, možemo izgubiti na ćupriji''

'Kad god netko nešto stvori to treba pohvaliti. Stvar je sindikata treba li im takva zgrada, ali vjerujem da će biti u funkciji ekonomske i sindikalne aktivnosti. Bolje da su napravili zgradu nego da su novce potrošili na razne tulume', odgovorio je predsjednik.

Ribić: U Vladi pojma nemaju o makroekonomiji, eksperimentiraju

Nova sedmerokatna zgrada sindikata smještana je u Andrašecovoj ulici. Sindikalni čelnik Vilim Ribić iskoristio je nove prostorije za održavanje konferencije za medije u srijedu kada je novinarima poručio kako se radi o projektu bez mrlja i kako su htjeli nešto ostaviti u naslijeđe budućim naraštajima.

Nije mogao izbjeći pitanje je li takva zgrada bila potrebna u krizno vrijeme. 'Investicijom smo zaposlili građevinsku operativu i opremili je namještajem domaćih proizvođača, odgovorno i štedljivo', poručio je Ribić, ali o točnoj cijeni objekta ipak nije htio govoriti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook