Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje na cesti

Slomio mu pola lica: HDZ-ovcu Ivici Modriću zabranjeno približavanje pješaku kojeg je izudarao šakom

Ivica Modrić (Foto: HOPS)
Ivica Modrić (Foto: HOPS) Foto: HOPS
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je HDZ-ovca Ivicu Modrića zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede. Izrečena mu je mjera opreza zabrane približavanja pješaku kojeg je napao.

Ivici Modriću izrečena je mjera opreza zabrane približavanja pješaku kojeg je napao. Također je otvoreno istraživanje tijekom kojeg će se provesti daljnje potrebne dokazne radnje.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

''Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 28. ožujka 2019. u Zagrebu, nakon što je izašao iz svog osobnog automobila i nakon verbalnog sukoba s pješakom koji je prelazio pješački prijelaz, udario ga zatvorenom šakom u predjelu lica te je pješak pao na tlo.

Pješak je uslijed udarca zadobio tešku tjelesnu ozljedu (slomljena jagodična kost, slomljen lijevi čeljusni sinus, slomljena čeljust i slomljeno dno očne šupljine).

Nakon ispitivanja, okrivljeniku je izrečena mjera opreza zabrane približavanja određenoj osobi te zabrana uspostavljanja i održavanja veze s određenom osobom iz članka 98. stavak 2. t. 3. 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku. U slučaju nepridržavanja naloženih mjera opreza, one će se okrivljeniku zamijeniti istražnim zatvorom. U kaznenom predmetu otvoreno je istraživanje tijekom kojeg će se provesti daljnje potrebne dokazne radnje'', objavljeno je na stranicama DORH-a.

Podsjetimo, zagrebačka policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 61-godišnjeg Ivice Modrića, osumnjičenog za teško ozljeđivanje 32-godišnjeg pješaka, prije 10 dana u zagrebačkom naselju Vrbik te je predan pritvorskom nadzorniku.

U medijima je ranije objavljeno da je Modrić, član osječkog gradskog HDZ-a. Zbog navedenog događaja iz HDZ-a su u četvrtak, 4. travnja, izvijestili da je do daljnjega suspendiran sa svih stranačkih dužnosti.

Također Modrića je Uprava Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS), opozvala prije dva dana s mjesta člana Uprave.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene