Ivica Todorić (Foto: dnevnik.hr) - 2
Ivica Todorić (Foto: dnevnik.hr) - 2

Ivica Todorić u novom je blogu ponovno rekao kako Vlada RH panično pokušava skrenuti raspravu s ozbiljnih tema koje je pokrenuo, a na koje nemaju odgovore. Najavio je i kako će uskoro objaviti i informacije o dijelu pritisaka i prijetnji koje je primao.


"Svjedoci smo kako Vlada RH zadnja dva dana panično pokušava skrenuti raspravu s ozbiljnih tema koje sam pokrenuo, a na koje nemaju odgovore. Tako je jedino čime se bave jesam li ili nisam sam došao u Vladu i jesam li ili ne nešto tražio. Pritom se služe i falsifikatima, a kao izvore uzimaju ljude iz Agrokora s kojima su u dosluhu još od prije Lexa i koji će biti predmet kaznenih prijava. Želim konačno izjaviti, a onda prekidam raspravu o tome, jer istina će se otkriti u nadolazećim postupcima:

Vezani članci Ivica Todorić i Martina Dalić (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Revizija je za 2016. utvrdila milijarde kuna duga i još sedam stvari koje trebate znati o zbivanjima oko Agrokora Ivica Todorić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Ivica Todorić: Lex Agrokor je neustavan. Za sve je odgovorna Vlada i za to imam dokaze.

Na sastanak u Vladu došao sam nakon višetjednog inzistiranja g. Bože Petrova. Dana 27. rujna 2017. gospodin Petrov je, gostujući na N1 televiziji, točno opisao kako je upravo on Ivicu Todorića namamio u Vladu. I to je činjenica, to je točno i druge istine nema.
Na sastanku 03.03. sam Zdravku Mariću rekao da zahvaljujem Vladi i da ne tražim ništa. To je jedina istina. Lex je izglasan tek mjesec dana kasnije.

Dakle, nikako na moj zahtjev.

Premijer Plenković je danas, 28. rujna 2017., na sjednici Vlade rekao da je krenuo u akciju oko Agrokora jer su mu neki dobavljači rekli da će Agrokor u stečaj!!!!! Pitanje za premijera Plenkovića da li je to moguće? Koji su to dobavljači? Na bazi kojih podataka? Govorimo li možda o Orbicu, sponzoru Mosta, ili pak Krašu, za koji je radio Ante Ramljak, i kojem su plaćena sva stara potraživanja prema Agrokoru, dok drugima nisu (toliko o tzv. Koordinaciji dobavljača i brizi Marice Vidaković za njihove interese)

Međutim, i dalje čekam odgovore na svoje pitanja:

Na temelju koje dokumentacije se krenulo u proces nacionalizacije Agrokora?
Tko je sve dao dokumentaciju i držao javne i tajne prezentacije o Agrokoru?
Tko je bio uključen u dizajniranje i pisanje Lex Agrokora?
Nije li točno da su to bili isti ljudi i tvrtke koje su danas u Agrokoru i koje danas iz Agrokora izvlače stotine milijuna kuna?
Koji su to „visoki državni dužnosnici“ koje spominje šef Knightheada, koji su uoči i nakon Lexa razgovarali s njim i omogućili im nevjerojatne ekstra profite na štetu Agrokora i svih njegovih dionika, a napose RH?
Zašto državni dužnosnici stalno lažu o Lex Agrokoru i okolnostima prije i poslije njega (Ramljak je tek prvi u nizu kojeg smo razotkrili, uskoro ćemo i dalje)
Zašto se obmanjuje javnost o stanju u Agrokoru, prešućuju milijarde gubitaka, uništavanje sinergija i potpuni kolaps sustava?
Zašto se šuti o blokadi imovine i gubitku kontrole u regiji koja će rezultirati nemogućnošću vraćanja roll-upa i predaje Agrokora u ruke lešinarima?

Dajte odgovore, dva milijuna klikova na mojem blogu u manje od 7 dana – javnost to traži od vas!", napisao je Ivica Todorić.