Ivica Todorić dao ostavku u NO Konzuma (Foto: Goran Stanzl/Robert Anic/Pixsell)
Ivica Todorić dao ostavku u NO Konzuma (Foto: Goran Stanzl/Robert Anic/Pixsell)

Ivica Todorić je objavio novo priopćenje na blogu u kojem komentira izjavu premijera Andreja Plenkovića o tome da Vlada nije nacionalizirala Agrokor.


Uoči objave revizijskih izvješća o stanju u Agrokoru u ponedjeljak, Ivica Todorić se na svom blogu osvrnuo na izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je danas rekao da Vlada nije nacionalizirala Agrokor. Todorić se ne slaže s njim, a objasnio je i zašto smatra da je njegova tvrtka nacionalizirana.

Objavu prenosimo u cijelosti:

''Predsjedniče Vlade RH gospodine Plenkoviću, točno je da je Vaša Vlada nacionalizirala privatnu tvrtku – ja sam kao njezin vlasnik spriječen u ostvarivanju bilo kakvih vlasničkih prava, temeljem neustavnog i protupravnog Zakona koji je Vaša Vlada predložila i Vaša saborska većina izglasala. Ne vjerujem da Vi ne znate da je pojedinac slobodan samo ako svoja prava ostvaruje i ako je privatna imovina svetinja.

To je zajamčeno i našim Ustavom i to će vam svatko u svijetu reći. Pravno rečeno, prema pozitivnim propisima RH, nije dopušteno prenošenje i odvajanje upravljačkih prava od imovinskih. Kada je Vlada RH počela provoditi ciljani medijski linč nada mnom i Agrokorom, Koncern je doveden u poziciju da mora ići u restrukturiranje. Restrukturiranje smo otpočeli, što Vam je poznato, jer ste čak i Vi neke dionike primali kod sebe na razgovor. Donošenjem Lex Agrokor spriječili ste nas i u tome i oduzeli nam pravo da sami restrukturiramo vlastitu kompaniju.

A sada nadležno ministarstvo i izvanredni povjerenik te njegovi suradnici nelegalno fabriciraju i slažu dokumentaciju kako bi me totalno razvlastili, a sebi i svojim partnerima osigurali ogromne nepripadajuće financijske koristi na štetu Agrokora i svih vjerovnika. Predsjedniče Vlade, doveli ste u Republiku Hrvatsku u položaj u kojem će vrlo izgledno platiti milijarde EUR štete, što će na kraju, krivnjom Vaše Vlade, platiti porezni obveznici'', napisao je Todorić na blogu.