Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSAO OBAVE, ZA TROŠAK NE PITAJU

Hrvatska vojska gradi nasipe, gasi požare, spašava, pomaže u obnovi... Doznali smo koji je ministar potpisao najviše naloga

Aktualno Galerija Vojnici - 4 Vojnici - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vojnici - 3 Vojnici - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vojnici - 2 Vojnici - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vojnici - 1 Vojnici - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vojnici - 5 Galerija 1/5 >>
Nakon što je u ponedjeljak Dnevnik Nove TV objavio priču u kojoj je vojska na račun poreznih obveznika pomogla da vinkovački franjevci dobiju parkirališna mjesta, provjerili smo je li i prije bilo sličnih primjera. I doznali da se u lokalnim sredinama na vojsku u proteklih 10 godina računalo stotinjak puta. Obavili su posao, a za trošak nisu pitali.

Na tisuće vreća s pijeskom prošle su kroz ruke hrvatskih vojnika, izvijestila je za Dnevnik Nove TV reporterka Ivana Pezo Moskaljov.

Grade nasipe, gase požare, spašavaju, pomažu u obnovi. Kažu: uskaču kad u lokalnim sredinama "zaškripi" - bez obzira na stranačku pripadnost.

Brigadni general Mijo Validžić, zapovjednik Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade, naglašava kako s političarima i dužnosnicima nemaju izravan kontakt - zapovjedništvo im izda zapovijed za sve aktivnosti i u skladu s planovima te zadaće i izvrše.

Uz parkirna mjesta za franjevce u rodnim Vinkovcima, ministar Mario Banožić odobravao je vojsci i druge poslove. Unutarnje, ali i vanjske radove u Uredu predsjednika s kojim je u svađi, sanaciju terena od Banovine, Našica i Knina. Je li bilo i privatnih usluga?

Brigadir Mijo Validžić, zapovjednik GOMBR-e naglašava kako su sve aktivnosti provode na temelju zapovijedi nadređenog. Dalje ne želi komentirati. 

U zadnjih 10 godina u mandatima trojice Banožićevih prethodnika na terenu su bili stotinjak puta. Više od polovice zadataka - potpisao je Damir Krstičević.

Bilo je tu svega - od čišćenja snježnih nanosa i skijaških staza, sanacije prometnica, uklanjanja ruševina, postavljanja mostova, uređenja okoliša bolnica, nogometnih i školskih igrališta. I ne samo u Dalmaciji.

Validžić ističe kako ne posluju po tržišnim načelima, izvijeste svog zapovjednika o tome koliko ljudi, koliko strojeva i koje vrste i koliko goriva su utrošili, ne ulazeći u trošak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zabranjena plovidba Vojna vježba na jugu Hrvatske: Ministarstvo obrane objavilo detalje, građane mole za razumijevanje

Pročitajte i ovo Franjevački samostan u Vinkovcima - 3 BILO IM JE HITNO Slučajnost ili? Vojska besplatno pomogla samostanu da dobije parking baš u gradu odakle je Banožić

Izlazak vojne mehanizacije na teren itekako košta. Službeno ne otkrivaju koliko su vrijedni svi dosad obavljeni radovi, ali i više je nego jasno da je riječ o desecima milijuna kuna.

Zvalo se vojsku u pomoć trideset puta za mandata Ante Kotromanovića. I kad su se gradili općinski spomenici, sanirale piste, ceste i divlji deponiji, pa i kad su se oko Knina micale ogromne stijene. Da je njegov nasljednik Josip Buljević u MORH-u ostao duže, zasigurno bi dobio i više od 8 zahtjeva. Za neke od ovih poslova u kojima se računalo na vojsku - javnost je doznala tek sada. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene