Ivana Marković (Foto: Dnevnik.hr)
Ivana Marković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Ivana Marković, gradonačelnica grada Supetra, odgovorila je na prozivke Torcide Brač i poručila da nije nimalo dvojila kad je odlučila povući sredstva za Torcidin turnir nakon napada na četiri mladića i djevojku.


"Nije jednostavno to doživjeti. Ali smatrala sam da je ova tema prevažna da bi se izbjegavao odgovor. Pokušala sam dati do znanja da ovo što se dogodilo nije slika grada Supetra, nije slika Brača. Tri momka i djevojka našla su se na putu huliganskoj skupini. Ponosna sam na našeg Supetranina, vatrogasca Tomu, koji je postupio herojski, nije okrenuto glavu. Herojka je i djevojka koja se bacila na svog prijatelja misleći da će joj prijatelja prestati tući, međutim oni su nastavili tući nju. Kako tu reagirati osim ovako kako sam postupila", rekla je Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, gostujući u emisiji Pressing na N1.

Vezani članci Trajekt, ilustracija Gradonačelnica Supetra apelira da se tijekom turističke sezone zadrže zimske cijene trajektnih karata Ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Završio u bolnici s ozljedom oka: Navijač Dinama napadnut nakon utakmice u Splitu

Marković je objasnila da su oduvijek podupirali sve akcije i rad Torcide, dali su im i prostor na korištenje, no donaciju kad je čula za napad. "Mi kao grad ne možemo financirati manifestacije koje imaju ovakav krvavi epilog", kaže Marković.

Komentirajući odgovor Torcide Brač, koja ju je prozvala i zbog uskraćivanja izrade grafita posvećenog stradanju Vukovara, Marković kaže da je cijelo priopćenje Torcide išlo u krivom smjeru. "Prvo je trebalo osuditi napad na momke i curu koji su došli tu zaraditi svoj kruh i osuditi napad na člana vatrogasnog društva čiji vatrogasci kroz fizički rad pomažu taj turnir", rekla je Marković.

Što se grafita tiče, Marković kaže da je gradu došao zahtjev da se grafit iscrta na dijelu zaštićene povijesne jezgre, na objektu koji nije u vlasništvu Grada i koji je zaštićeno kulturno dobro". "To je kao da vam padne na pamet raditi grafit na Dioklecijanovoj palači", rekla je Marković. 

O povlačenju sredstava za Torcidin turnir Marković kaže da nije imala nikakve dvojbe i neshvatljivo joj je da je ona izazvala toliko pozornosti. "Kakva smo mi država postali kad normalna osuda takvog čina postane senzacija", pita Marković, dodajući da svi dužnosnici, od načelnika, gradonačelnika, župana pa sve do premijera i predsjednice, moraju osuditi bilo kakav čin nasilja. "A pogotovo nasilje prema nekome tko je drugog državljanstva, koji drugačije priča, drugačije se oblači. to je za mene nedopustivo", kaže gradonačelnica Supetra za N1.