Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog opasnosti od ponavljanja

Istražni zatvor 64-godišnjem vozaču koji je pobjegao nakon naleta na djevojčicu u Baštijanovoj

Istražni zatvor, ilustracija (Foto: Gettyimages)
Istražni zatvor, ilustracija (Foto: Gettyimages) Foto: Gettyimages
Određen je istražni zatvor 64-godišnjem vozaču osumnjičenom da je prije tjedan dana na pješačkom prijelazu u Baštijanovoj ulici u Zagrebu udario i teško ozlijedio 14-godišnju djevojčicu i pobjegao.

Muškarac je ispitan u zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći, izvijestilo je Državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Terete ga da je u četvrtak, 29. studenog, u 19:20 na obilježenom pješačkom prijelazu u Baštijanovoj ulici lijevom prednjom i bočnom stranom vozila naletio na dijete i teško ga ozlijedio.

Tužiteljstvo sumnja da vozač nije smanjio brzinu približavajući se pješačkom prijelazu. Tako se nije na vrijeme zaustavio i propustio dijete koje je kao pješak započelo s prelaženjem preko zebre.

Nakon naleta na dijete osumnjičenik je otišao s mjesta nesreće koju je skrivio ne pruživši pomoć djetetu, iako je bio svjestan da mu može pružiti pomoć a da time ne ugrozi sebe ili druge osobe.

Istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od ponavljanja nedjela.

Osumnjičeni muškarac uhićen je u utorak, kad su pronađeni on i njegovo vozilo zagrebačkih oznaka na području Trešnjevke, te je odveden na kriminalističko istraživanje. Uhićenju je prethodilo opsežno kriminalističko istraživanje tijekom kojega su policajci provjerili više stotina vozila. Od siline udara djevojčici je slomljena potkoljenica, a imala je i površinsku ranu na glavi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene