Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odluku sudca mora prihvatiti izvanraspravno vijeće Županijskog suda, a ako je prihvati, Petrović će se braniti sa slobode.


Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda prihvatio je danas jamčevinu Blaža Petrovića koji je ponudio nekretninu u središtu Zagreba vrijednu dva milijuna kuna kako bi bio pušten iz pritvora u kojem je od 8. prosinca kada se predao, nakon osmomjesečnog bijega.No, da bi Petrović, koji je pritvoren zbog opasnosti od ponovnog bijega, izašao iz pritvora u Remetincu odluku istražnog suca Zdenka Posavca mora potvrditi izvanraspravno vijeće Županijskog suda, budući je državno odvjetništvo najavilo žalbu koju može podnijeti u iduća tri dana.

Vezani članci Slika nije dostupna Reno Sinovčić još nije skupio za jamčevinu! Slika nije dostupna Prihvaćena je jamčevina za Bandića, ali uz jedan veliki uvjet - Evo kada bi mogao na slobodu!

Tek nakon toga sud može izdati rješenje zagrebačkoj gruntovnici da blokira Petrovićev poslovni prostor u središtu Zagreba, a on može biti pušten na slobodu.

Optužba za zluoporabu položaja i ovlasti

Petrovića i njegovu suradnicu direktoricu tvrtke 'Morovnik' tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da su od rujna 2003. do lipnja 2004. osmislili i realizirali više fiktivnih pravnih poslova s više fizičkih i pravnih osoba te da je Petrović u konačnici pritom nezakonito pribavio 9,6 milijuna kuna.

Fiktivni pravni poslovi odnosili su se na zaključivanje neosnovanih ugovornih odnosa o ustupu, namirenju i preuzimanju potraživanja, davanju i primanju pozajmica kao i na druge pravne poslove koji nisu evidentirani u poslovnim evidencijama. Neslužbeno se doznaje da je Petrović osumnjičen za preprodaju duga Jugoslavenskih željeznica poduzeću Java, čime je na nezakonit način stekao 9,6 milijuna kuna. Petrović je do sada u više navrata optužen za višemilijunske iznude, prijetnje i protupravne naplate, među ostalim, i na suđenju tzv. maloj mafiji, no nikada nije pravomoćno osuđen. (Hina)