Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uputio već drugi zahtjev

Istarski župan želi spasiti Klub studenata: Poslao dopis ministru za kupnju prostora u Ilici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarski župan Valter Flego u utorak je ministru državne imovine Goranu Mariću u ime Istarske županije uputio zahtjev za kupnju prostora u Zagrebu u kojem već godinama djeluje Klub studenata Istre ''Mate Balota''.

Flego u dopisu ministra podsjeća da se već u ožujku ove godine obratio sa zahtjevom za rješavanje problema u vezi s prostorom u kojem se nalazi kultni Klub studenata Istre.

Pročitajte i ovo Mislav Kolakušić, Dubravka Šuica, Valter Flego, i Predrag Fred Matić (Foto: Dnevnik.hr) Njih 11 Hrvatski eurozastupnici pakiraju kovčege i odlaze u Bruxelles: ''Hrvatska se iz Hrvatske više spasiti ne može'' Slika nije dostupna neće biti izbora Nakon Jakovčića još jedan istarski župan ide u Bruxelles: Doznajemo tko će zamijeniti Valtera Flegu

Na adresi Ilica 13 Klub istarskih studenata djeluje već 50-ak godina, a zbog promjene vlasnika postao je upitan njihov pravni status. Ako se taj problem ne riješi, Klub će se morati iseliti iz prostora, a onda postaje upitno i djelovanje njegovih 224 članova.

Župan Flego stoga je iskazao da je županija spremna pomoći Klubu te da potiču aktivnost Kluba koji promiče očuvanje istarskih običaja, kulture i jezika. „Uzimajući u obzir činjenicu da Klub studenata Istre „Mate Balota“ djeluje kao neprofitna udruga u ovom prostoru više od 50 godina te da je sve ove godine u njegovu neprekinutom i nesmetanom posjedu, koristeći ga do sada temeljem ugovora o zakupu s Gradom Zagrebom, tražimo da Republika Hrvatska, kao sadašnji vlasnik predmetnog prostora, omogući Istarskoj županiji kupnju istoga, te da nam Ministarstvo državne imovine odgovori na ovaj zahtjev“, stoji u dopisu.

Flego ističe da će, nakon što ministarstvo odobri njegov zahtjev, svi gradovi i općine u županiji biti pozvani da se uključe u kupnju prostora u Ilici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene