Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"To je malo čudno"

Dijele tablu, ali ne i izbornu jedinicu: "Nekome to vjerojatno odgovara, ali nama neće"

Aktualno Galerija Islam Grčki i Islam Latinski - 1 Islam Grčki i Islam Latinski - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Islam Grčki i Islam Latinski - 2 Islam Grčki i Islam Latinski - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Islam Grčki i Islam Latinski - 3 Islam Grčki i Islam Latinski - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Islam Grčki i Islam Latinski - 4 Galerija 1/4 >>
Dva susjedna sela, dva vodovoda, dvije izborne jedinice – izborna matematika Islam Grčki ostavila je u devetoj, a Islam Latinski preselio se u sedmu izbornu jedinicu.

Dva sela – Islam Grčki i Islam Latinski – nalaze se jedno do drugoga u zadarskom zaleđu, ali tabla koja ih dijeli ne znači im baš mnogo jer ne dijele ni vodovod ni poštara ni izbornu jedinicu. Islam Latinski nalazi se u Općini Posedarje i sad je u sedmoj, a Islam Grčki pod nadležnosti je Grada Benkovca i ostao je u devetoj izbornoj jedinici.

"Hoću li ja sad ići u Kutinu ili će onaj iz Kutine doći ovdje? O kakvoj mi političkoj stvari možemo pričati? Nemamo ništa zajedničko. Tamo je drugačiji stil života, ovdje mi smo malo temperamentniji", reporterki Dnevnika Nove TV Sanji Jurišić rekao je Marko Vanjak, stanovnik Islama Grčkog.

Pročitajte i ovo Juraj Pojatina Analiza stručnjaka Ljudi pod ruševinama, rupe na cestama... Što bi se dogodilo da je tajvanski potres pogodio Zagreb?

Središta ova dva mjesta udaljena su oko tri kilometra. No, glasači iz Islama Latinskog glasovat će s glasačima iz Siska i Kutine, koji su im udaljeni oko 250 kilometara, a ne zajedno sa susjedima s kojima se mogu dovikivati.

Podjela je nastala i na otoku Čiovu – glasovi iz Slatine idu kamo i splitski, iako im je Split preko mora. Odnosno, Arbanija zaokružuje jedne, a Slatine druge.

"Mi smo i dalje Zadarska županija, a podijeljeni smo na dvije izborne jedinice. To je malo čudno. Nekome vjerojatno odgovara. Nama neće odgovarati jer mi i dalje živimo skupa", napomenuo je Predrag Kokić iz Islama Grčkog.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene