Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HGSS-ovac se oporvalja

Napadaču iz Kaštela određen istražni zatvor: U njegovoj kući pronađen arsenal ručnih bombi

Napadaču na HGSS-ovca i još jednog mještanina Kaštela određen je tromjesečni istražni zatvor.

 Zbog opasnosti od ponavljanja djela, sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor muškarcu koji je u Kaštel Štafiliću prvo pištoljem teško ozlijedio člana HGSS-a, a zatim sjekirom susjeda, koji mu je priskočio u pomoć.

Obojica ozlijeđenih nalaze se izvan životne opasnosti. Policija je protiv napadača podnijela kaznenu prijavu za dva pokušaja ubojstva i ne-dozvoljeno posjedovanje oružja.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 3 Deveti dan potrage Policija blokirala 100 metara oko kuće kod koje je nestala Danka: Ponovo se počelo kopati, stigli i forenzičari

"Njegovo stanje je stabilno. Jučer je ekstubiran, dakle nije više na stroju i premješten je u kiruršku intezivnu njegu. On je sada izvan životne opasnosti", rekao je Zenon Pogorelić, zamjenik ravnatelja KBC-a Split.

U domu napadača pronađeno je nekoliko ručnih bombi i više desetaka komada streljiva.

"Obavljena je pretraga doma i prostorija koje 58-godišnjak koristi. Pronađeno je šest ručnih bombi i više od sedamdeset komada različite vrste streljiva", kazala je Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske.

Pročitajte i ovo Aleksandar Šapić neobična izjava Gradonačelnika Beograda: "Trebamo jednom za svagda završiti s Titom i vratiti ga u Kumrovec"

O cijelom slučaju oglasilo se i Županijsko državno odvjetnišvo u Splitu koje je napadaču odredilo istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

58-godišnjeg napadača se sumnjiči da je 1. travnja 2024. oko 19:35 sati, na području u Kaštel Štafiliću, nakon verbalnog sukoba sa oštećenikom (1978.), iz revolvera ispalio više hitaca u zrak, a potom, u nakani da ga usmrti, ispalio u njega najmanje tri hica nanijevši mu tešku tjelesnu ozljedu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija prijenos bolesti Zapanjujuće istraživanje razbilo mitove o prijenosu virusa, proučili su 12 milijuna uzoraka

Osim toga 58-godišnjaka se također tereti da je iz obiteljske kuće uzeo sjekiru te drugom građaninu zadao udarac u glavu, što se također klasificira kao pokušaj ubojstva.

Za oružje koje je pronađeno u njegovom stanu postoji osnovana sumnja da je neovlašteno posjedovao. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene