Predsjednikov ured nije pružio pravodobnu i potpunu informaciju. Međutim, pokazalo se da je predsjednika operirao jedan od najboljih estetskih kirurga na svijetu - Milomir Ninković, koji je liječio i Račana.


Novi i zanimljivi detalji o operaciji predsjednika Ive Josipovića procurili su u javnost. Nakon što njegov ured nije pružio pravodobnu i potpunu informaciju, pokazalo se da je predsjednika operirao jedan od najboljih estetskih kirurga na svijetu - Milomir Ninković.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Josipović PRVI PUT u javnosti nakon operacije Slika nije dostupna Predsjednik operiran

Inače je šef odjela plastične kirurgije u Minhenskoj poliklinici Bogenhojzen - poznat i kao liječnik pokojnog Ivice Račana. Operacijski zahvat ide na teret HZZO-a, a kirurg iz Njemačke radio je besplatno!

Ninković je došao u vlastitom aranžmanu, kažu osobe bliske predsjedniku, i operirao pro bono s hrvatskim timom liječnika. S obzirom da nije riječ samo o estetskom zahvatu - predsjednik je u bolnicu došao s uputnicom. Zbog uobičajene procedure HZZO će dobiti bolnički račun u idućem mjesecu.

"Ako se radi o opasnosti i poremećajima funkcionalnosti oka, smanjenje vida, očnog polja, kao što je u ovom slučaju bilo svakako da takve operacije podmiruje hravtski zavod za zdravstveno osiguranje za razliku od samih estetskih operacija", kaže Nenad Korkut iz HZZO-a.

Milomira Ninkovića smatra se jednim od najboljih plastičnih kirurga u svijetu. Nije prvi puta da asistira na Rebru.

Liječnik je iz Europske unije, tvrdi primarijus Minigo, i zadovoljava hrvatske propise.

Predsjednik operiran

"Mora imati odobrenje ravnatelja te ustanove, a ravnatelj je dužan provjeriti da li ima licencu. Dakle svejedno je ima li našu licencu ili licencu zemlje Europske unije. Drugo je sa doktorima koji nisu iz zemalja Europske unije", objasnio je Hrvoje Minigo iz Hrvatske liječničke komore.

Komunikacija predsjednikovog ureda štura

O predsjednikovoj operaciji - ured na Pantovčaku vrlo je šturo komunicirao. Poslali su tek dva priopćenja sa svega nekoliko rečenica.

Objavljeno stanje predsjednika nakon operacije oka

Riječ je o predsjedniku države, smatra profesor Cipek s FPZG-a, i informacije se ne smiju tajiti. Javnost je unaprijed trebala biti obaviještena o operaciji.

"Ako je informacija pravovremena ako je jasna onda se gubi mogućnost da se špekulira zašto je ovako zašto nije onako da li je trebao ovaj kirurg operirat da li je trebao onaj, koliko je to koštalo, zašto je u ovoj a nije u onoj bolnici. Informacija kada je točna ako je na vrijeme onda naprosto sve dileme stavlja u zagradu", tvrdi Cipek.

A ovako - čeka se da se šef države pojavi na radnom mjestu i odgovori na brojna pitanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju