Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezakonit ulazak u Hrvatsku

Irački imigrant koji je pet sati visio ispod autobusa na liniji iz Beograda bit će vraćen u Srbiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irački imigrant, koji se punih pet sati vozio iz Beograda prema Zagrebu ispod autobusa držeći se za osovinu, bit će vraćen u Srbiju.

"Irački državljanin (21) trenutačno se nalazi u Tranzitnom centru Tovarnik. Sukladno utvrđenim okolnostima njegovog nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku, u tijeku je postupak utvrđen Sporazumom o readmisiji s Republikom Srbijom (Sporazum između Vlade RH i Vlade Republike Srbije o predaji i prihvatu osoba kojih je ulazak ili boravak nezakonit)", očitovali su se iz MUP-a za N1.

Pročitajte i ovo Ilustracija Autobus je na pregledu Policija objavila detalje strašne nesreće kod Čazme: S ceste sletio autobus pun djece, dvoje u bolnici Snimka migranata na granici Srbije i Sjeverne Makedonije granica Srbije i Sj. Makedonije Objavljene uznemirujuće snimke: Policija na granici skinula ljude u gaće i tjerala ih da se smrzavaju

Iz PU zagrebačke, podsjetimo, potvrdili su da su u utorak oko 16:30, nakon dojave vozača autobusa, na odmorištu Križ zatekli nepoznatog stranog državljanina bez dokumenata.

"Stranom državljaninu pružena je liječnička pomoć te nisu utvrđene nikakve ozljede. Po dosadašnjim saznanjima radi se o 21-godišnjem državljaninu Iraka te su u tijeku provjere utvrđivanja svih okolnosti njegovog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj", kažu u PU zagrebačkoj te dodaju da više od toga zasad ne mogu reći.

Priča je u medije dospjela nakon što je jedan od putnika posvjedočio o tom događaju, no putnici su pretpostavili da se radi o djetetu starom 12 ili 13 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene