Ilustracija (Foto:Marijan Susenj/PIXSELL)
Ilustracija (Foto:Marijan Susenj/PIXSELL) Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Irački imigrant, koji se punih pet sati vozio iz Beograda prema Zagrebu ispod autobusa držeći se za osovinu, bit će vraćen u Srbiju.


"Irački državljanin (21) trenutačno se nalazi u Tranzitnom centru Tovarnik. Sukladno utvrđenim okolnostima njegovog nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku, u tijeku je postupak utvrđen Sporazumom o readmisiji s Republikom Srbijom (Sporazum između Vlade RH i Vlade Republike Srbije o predaji i prihvatu osoba kojih je ulazak ili boravak nezakonit)", očitovali su se iz MUP-a za N1.

Vezani članci Autobus u prometnoj nesreći Vozač autobusa zapalio društvene mreže: "Dragi moji prijatelji, sutra sam možda ja na ovakvim fotografijama..." Stravični prizori s mjesta nesreće kod Slavonskog Broda - 2 Dio ih je već napustio Hrvatsku: Organiziran let kući za one koji mogu putovati nakon stravične autobusne nesreće, još 15 ih je u bolnici

Iz PU zagrebačke, podsjetimo, potvrdili su da su u utorak oko 16:30, nakon dojave vozača autobusa, na odmorištu Križ zatekli nepoznatog stranog državljanina bez dokumenata.

"Stranom državljaninu pružena je liječnička pomoć te nisu utvrđene nikakve ozljede. Po dosadašnjim saznanjima radi se o 21-godišnjem državljaninu Iraka te su u tijeku provjere utvrđivanja svih okolnosti njegovog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj", kažu u PU zagrebačkoj te dodaju da više od toga zasad ne mogu reći.

Priča je u medije dospjela nakon što je jedan od putnika posvjedočio o tom događaju, no putnici su pretpostavili da se radi o djetetu starom 12 ili 13 godina.